back to top
szombat, május 25, 2024

Nagy a felháborodás az IndyCarban, neves versenyzők is felszólaltak

Dátum:

Megosztás:

- Reklám -

Cserben hagyta a tíz év alatt kialakult játékos közösséget az IndyCar azzal, hogy gyakorlatilag kivonulnak az iRacing platformjáról.

- Reklám -

„A jelenlegi licenszünk az IndyCarral 2022. december 31-éig érvényes. Ők aláírtak egy kizárólagos szerződést egy másik stúdióval, ami 2023. január 1-jén lép életbe.” közölte a közösségi médiában Greg West, az iRacing egyik alkalmazottja.

A változtatás nem csak annyiban merül ki, hogy leszedik az IndyCar nevet minden egyes sorozat nevéből, hanem a részvevők ezentúl nem közvetíthetnek olyan versenyeket, amelyek a Dallara korábbi vagy jelenlegi kasztnija is rajthoz áll. Ez pedig nem csak a hivatalos szériákat érinti.

- Reklám -

Azonnali hatállyal még az idei egyik bajnokságban két helyszín, Gateway és Iowa szerepelt. A bejelentés hatására azonban a szervezők kénytelenek voltak megváltoztatni a pályákat olyan helyszínekre, ahol az IndyCar nem szokott versenyezni.

„Azon dolgozunk, hogy egy új megállapodást dolgozzunk ki, de az már tisztán látszik, hogy lesznek jelentős változások abban, ahogy az IndyCar nálunk szerepel. Elsősorban nem lesz hivatalos sorozat, sem hivatalos Indy 500 és levesszük a logókat is mindenhonnan. Mi úgy tervezzük, hogy ezentúl is támogatni fogjuk a Dallara autókat.”

„Nem lesz változás, ami az Indianapolis Motor Speedwayen tartott többi versenyt illeti, mint például a NASCAR vagy az IMSA. Amíg nem véglegesítjük, addig nem tudunk majd ennél többet mondani.” – fejtette ki West.

Nem titok, a NASCAR 21: Ignitionért is felelős Motorsport Games fejleszti majd az IndyCar új, 2024-ben megjelenő játékát – az elsőt közel 10 éve. A sorozat hivatalos közleménye szerint az autók és a pályák továbbra is játék részei maradnak, és továbbra is számítanak az iRacingre.

Dale Earnhardt Jr., az iRacing ügyvezető igazgatója viszont rögtön reagált Twitteren:

„Nem értem az IndyCar döntését, miszerint nem folytatják a 10 éves partneri együttműködést az iRacinggel. Ez egy elég nagy pofon a közösségnek. Mindazok után, amit a két cég közösen elért, még az elmúlt pár, nehéz évben is…”