péntek, február 23, 2024

Új központot épít IndyCar csapatának a McLaren

Dátum:

Megosztás:

A McLaren 2020-ban előbb partneri viszonyba lépett az Arrow SP-vel, majd a tavalyi év során már többségi tulajdont szerzett.

- Reklám -

A wokingiak azonban nem álltak meg itt, a friss bejelentésből megtudhattuk, hogy egy új és egyben nagyobb központot építenek az IndyCar alakulatuk számára.

- Reklám -

A csapat jelenleg a Schmidt Peterson eredeti, indianapolisi telephelyén működik, de még ebben az évben elkezdik építeni az új létesítményt a várostól északra, Whitestownban.

Az Arrow McLaren SP-vel kapcsolatos hosszú távú stratégiánk része, hogy a csapatot egy új, a jövőnek megfelelő létesítménybe költöztetjük” – mondta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

- Reklám -

Ez egyrészt az IndyCar iránti elkötelezettségünk egyértelmű jele, másrészt Whitestown közössége, Indianapolis városa és Indiana állam iránt is, amely a sportág kezdete óta az IndyCar otthona.

Jövőre már három autót indít a csapat

Várhatóan a következő hónapban jelentik be, hogy a 2016-os Indy 500 győztes Alexander Rossit szerződtették az Andretti Autosporttól Pato O’Ward mellé, Felix Rosenqvist pedig egyelőre még nem kapott 2023-as szerződést.

A McLaren elkötelezettségét jelezve az IndyCar és Észak-Amerika iránt, az új épület több mint kétszerese lesz a jelenlegi létesítménynek, több mint 97 000 négyzetméternyi területtel” – áll az alakulat közleményében.

Az új létesítmény emellett jelentős számú további, magas színvonalú munkahelyet is biztosít majd, számos kategóriában. A tervezés és az építés során a kezdetektől fogva a fenntarthatóság áll majd a középpontban, ökológiai szempontból pedig törekszünk arra, hogy az emberek jól érezzék magukat nálunk.

Az Arrow McLaren SP új bázisának építése augusztusban vagy szeptemberben kezdődik, a becslések szerint 18 hónap alatt készülhet el.