péntek, április 19, 2024

Hol lehetne helye az F1 legújabb számkivetettjének?

Dátum:

Megosztás:

Kis meglepetésre Marcus Armstrongot jelentették be a Ganassi negyedik autójába, aki a Formula 2-ből nyergel át Amerikába. Pedig az tűnt valószínűnek, hogy a csapattal tárgyaló Nicholas Latifi lesz majd a befutó.

Sajtó: Az IndyCarban folytathatja a pályafutását Nicholas Latifi

- Reklám -

- Reklám -

Az oválokon ugyan még így is kiadó az ülés, de a The Race szerint Ryan-Hunter Reay, a korábbi bajnok – és a Ganassi sportautó pilótája kap majd lehetőséget a négy további futamon.

Latifi előtt ezzel egy újabb ajtó zárult be, miután a Williams lecserélte az amerikai Logan Sargeant-re. De ez még korántsem jelenti azt, hogy le kéne mondania egy jövő évi versenyülésről.

- Reklám -

Dale Coyne például híres arról, hogy európai újoncoknak ad lehetőséget, elég Álex Paloura, vagy Romain Grosjeanra gondolni. Ilyen szempontból a kanadai is beleillene a képbe.

Náluk David Malukas mellett a háttérbe vonuló Sato mellett lenne hely, aki 2023-ben valószínűleg csak a négy oválversenyen állna rajthoz.

Takuma Sato óriási lépésre szánta el magát, itt a vége?

Ezenkívül a Juncos Hollinger Racing második autójának nincs még gazdája, a szintén fiatal Callum Ilott helyett. A JHR első teljes évük után bővítene a felálláson, amennyiben sikerül a forrásokat biztosítani ehhez. Latifi szerződtetése ilyen szempontból is előnyös lenne, nem beszélve a tapasztalatáról.

Ugyanis a másik jelölt az autót Argentínában – Juncos hazájában – bejárató Augustin Canapino, aki eddig főleg túraautózásban jeleskedett.

Óriási parádét csapott az IndyCar Argentinában

Mit jelentene ez Latifinek? Elvárások nélkül, egy kis csapatban hozzászokhatna az IndyCarhoz, és fejlődhetne nagyobb tét nélkül. Szüksége is lehet rá, ugyanis az eddigi karrierjében általában szüksége volt egy-két évre, mire belerázódott egy-egy sorozatba.

Egy további jó jel lenne, hogy Brad Hollinger a Williams igazgatótanácsában is ott volt, amikor a brit csapat leigazolta az F1-be Latifit. A kanadai. amennyiben úgy dönt, hogy az IndyCarban folytatja – függetlenül attól, hogy oválokon indul-e majd, vagy sem – még egyelőre több lehetőség közül válaszhat.