szombat, április 20, 2024

A McLaren-főnök szerint több “F1-es alapanyag” is van náluk

Dátum:

Megosztás:

Álex Palou és Pato O’Ward részt vett a britekkel idén egy kiterjesztett tesztprogramban, ami F1-es szabadedzéseket is magában foglalt. Már mindketten kijelentették, érdekelné őket – akár az IndyCar feladásával – egy lehetőség Európában.

- Reklám -

„A tesztprogram nagyon fontos.” jelentette ki Brown. – „Pato, az IndyCar sztárunk már jópár versenyt nyert velünk. Nekünk pedig kötelességünk két edzést olyan pilóták számára biztosítani, akik készen állnak az F1-re.”

- Reklám -

„Nem tudom, mi fog történni, és mire lehet szükséged. Nekünk pedig olyan pilótákra van szükségünk, akik segíthetnek nekünk az adott hétvégén.”

„Először Patót vetettük be, aztán Álex Palout, aki egy IndyCar bajnok. Fantasztikus munkát végzett, és már tesztelt is. Sosem tudhatod, ha az egyik pilótád covidos lesz, akkor egy tartalékpilótára van szükséged.”

- Reklám -

Palou ugyan 2023 jövőre is a Chip Ganassi Racing alkalmazásában áll majd, miután az átnevezett Arrow McLaren elveszítette a szerződési pert. Brown azonban így is csapattagként kezeli a tisztán hozzájuk tartó spanyolt.

F1-es álmok helyett botrány: Palou felszólalt a szerződéséről

„Ez a két pilóta a McLaren család része és még nagyon sok van bennük. Mi meg akarjuk adni nekik a lehetőséget, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Kijelentése azonban még egy dolgot tisztáz: a velük tesztelő Colton Hertával nem számol, akinek Andretti terelgette eddig az útját.

A tavalyi év kavarodása közben Alexander Rossit vették fel így az IndyCar csapathoz, miután a kaliforniai otthagyta az Andrettit.

„Úgy gondoljuk, ő bajnoki teljesítményt tud nyújtani. Felix [Rosenqvist], Pató és Alex a fiatalság és a tapasztalat remek elegyét alkotják, és mindannyian nagyon gyorsak.”