back to top
péntek, június 21, 2024

Sajtó: Az IndyCarban folytathatja a pályafutását Nicholas Latifi

Dátum:

Megosztás:

Nicholas Latifi Forma-1-es karrierje az idei év végén véget fog érni, miután a Williams nem hosszabbította meg a 2022 év végén lejáró szerződését. Sajtóértesülések szerint a kanadai pilóta pedig emiatt a tengerentúl felé veheti az irányt.

- Reklám -

Latifi F1-ből való távozása egyáltalán nem volt nagy meglepetés, mert a kanadai pilóta messze elmaradt csapattársa, Alexander Albon teljesítményétől és a mostani Japán Nagydíjig még pont sem szerepelt a neve mellett. Az Olasz Nagydíj lehetett az utolsó szög a Williams versenyzőjének koporsójában. A sérült Albon helyére beugró Nyck de Vries ugyanis az időmérőn és a versenyen is magabiztosan meg tudta verni őt.

- Reklám -

David Land beszámolói alapján már meg is van, hogy az F1 után hol folytatja majd Latifi a pályafutását. Állítólag a kanadai vezetheti majd a Chip Ganassi Racing 4. autóját az IndyCarban. Ez azonban még elég képlékeny, ugyanis még hivatalos bejelentés nem történt és egyes információk alapján még a szerződést nem írták alá a felek.

Az IndyCar egy rendkívül vonzó hely a Forma-1-ből távozó versenyzők számára, ugyanis jelen pillanatban Marcus Ericsson és Romain Grosjean is a tengerentúli sorozatba tett át a székhelyét, miután nem maradt helyük az F1-ben.

- Reklám -

Ha Latifi ténylegesen az IndyCarban folytatná, akkor sem valószínű, hogy rögtön képes lenne az élmezőnyben autózni. A Williams versenyzőjének azonban legalább lesz lehetősége egy komoly karriert felépítenie a sorozatban, ha egy olyan nívós csapatnál kap ülést, mint CGR.