kedd, június 6, 2023

Óriási parádét csapott az IndyCar Argentinában

Date:

Share:

Míg a Forma-1 Las Vegasban parádézott, addig a Juncos-Hollinger IndyCar csapata az Autodromo Oscar y Juan Galvez pályán bemutatózott.

- Advertisement -

Agustin Canapino és a Juncos Hollinger Racing csapata ötnapos promóciós túrája közepén jár Argentínában, ahol a négyszeres Turismo Carretera túraautó bajnok és az NTT IndyCar Series csapata a múlt hétvégén az Argentin Forma-1-es Nagydíj egykori helyszínén döngetett végig.

- Advertisement -

Canapino 2019-ben a Juncos Racing színeiben részt vett néhány IMSA futamon, idén pedig ott volt Sebringben azon a privát teszten, ahol a csapatok új versenyzőket próbálhattak ki.

Canapino a Buenos Aires-i Autodromo Oscar y Juan Galvez pálya lelkes közönsége előtt parádézott azzal a nem titkolt szándékkal, hogy 1971 után újra országába hozza az IndyCar-t.

A turné záró akkordjaként Canapino november 9-én Argentína jelenlegi legnagyobb épített pályáján, a Circuit of Termas de Rio Hondo pályán fog körözni, ahol korábban a WTCC és a MotoGP is évekig versenyzett.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.