back to top
péntek, június 21, 2024

Grosjean ebben látja az F1-be törekvő csapat felemelkedését

Dátum:

Megosztás:

Újabb pole-t szerzett Romain Grosjean, ezúttal a Barber Motorsports Parkban volt a mezőny leggyorsabbja.

Korántsem látják olyan szívesen az F1-et Amerikában, mint elsőre hinnénk

- Reklám -

- Reklám -

Az elmúlt évben Andrettiék csapata főleg az F1-es terjeszkedési terveik kapcsán szerepeltek a hírekben, az IndyCar-os eredményeik körülbelül évtizedes mélységben mozogtak. Most mintha azonban kifelé másznának a gödörből idei eredményeik alapján.

Az Andretti – bár ez a pontok tekintetében nem látszik – nagyon ígéretes szezonkezdetet tudhat maga mögött az elmúlt évek nehézségei után.

- Reklám -

Ugyan a texasi oválon nem számítottak esélyesnek, azon kívül mindkét versenyen ők domináltak végig a városi pályákon. Az idénynyitón ugyan nem jött ki nekik a lépés, legutóbb Long Beach-ben szinte az egész dobogót megszerezték.

Összeomlott az Andretti a káoszfutamon

A jó formát Grosjean mentette tovább egy barberi pole-lal, ezzel az Andretti az első négy hétvégén csak egyszer nem indulhatott első rajtkockából.

„Szerintem megmutattuk, hogy erős alapokról indulunk, és jó a csomagunk az utcai, illetve az épített pályákon, oválokon pedig javulunk. Találtunk valamit tavaly év végén a teszteken, így tudtam, olyan autónk van, ami küzdhet a pole-ért ma.” nyilatkozta magabiztosan a három IndyCar pole-nál tartó francia.

„Pilótaként ezt nagyon gyorsan érzed: ha gyors vagy, és vétesz pár hibát, még akkor is jó köridő az eredménye, így sejted, hogy jó lesz, amikor sikerül összerakni az egész kört. Igen, mellettünk szól a pillanatnyi forma, és van mögöttünk egy jó csapat.

Az autóban minden ott van, ami ’21-ben [a Dale Coyne Racingnél] szerettem benne, és a tavalyi erősségeket is megtartottuk. Ezt raktuk össze, és eddig működött.” – árulta el a receptet Grosjean.

A francia azt is elhintette, jövő hónapban meghosszabbíthatja jelenlegi csapatával év végéig szóló szerződését.

Grosjean egy baleset áldozataként, a McLaren egy banális hibával bukta el a győzelmet