back to top
péntek, június 21, 2024

Ken Block helyett lánya vesz majd részt a világ leghíresebb hegyi versenyén

Dátum:

Megosztás:

Ken Block tavaly állt volna rajthoz Pikes Peak hill climb versenyén, de mégis a következő generáció viszi tovább a stafétát.

Így gyászolja a motorsport világa Ken Blockot

- Reklám -

- Reklám -

Az amerikai legenda 2022-ben a Hoonipigasus nevet kapó, felturbózott Porsche 911-es volánja mögött teljesítette volna a Pikes Peak International Hillclimb elnevezésű eseményt, de egy motorhiba miatt végül nem állhatott oda a rajtvonalhoz. Januári halála miatt pedig Ken Block nem kapott még egy lehetőséget erre.

A 1400 lóerős, négykerék-meghajtású autószörnyet idén, a verseny 100. évfordulóján lánya, Lia Block vezetheti majd egy tiszteletkörön, ami akár később egy „igazi” induláshoz is vezethet majd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lia Block (@liakblock)

- Reklám -

„A tiszteletkört nem fogják mérni, ezt Lia is elismeri, hogy egy ilyen versenyautóhoz jelentős mennyiségű képzettség szükséges az egyik legfélelmetesebb hegyi versenyen – ami egyébként későbbi céljaihoz tartozik.” írja a Hoonigan közleménye.

„Idén azonban annyi a cél, hogy beteljesítsük Ken Block vízióját azzal kapcsolatban, hogy felvisszük a Hoonipigasust a hegyre, és ezzel mindenkinek megmutatjuk a lehető legjobb 911-est.”

Lia Block idén részt fog venni Amerika rallycross bajnokságában, a Travis Pastrana által alapított Nitro Rallycrossban, és több rallyn is indulni fog, anyjával együtt.