back to top
vasárnap, július 21, 2024

Grosjean egy baleset áldozataként, a McLaren egy banális hibával bukta el a győzelmet

Dátum:

Megosztás:

Az elmúlt évek egyik legkaotikusabb szezonnyitóján az utolsó pillanatokra is maradt fordulat az IndyCar St. Petersburg-i versenyén. Egy korábbi F1-es versenyző nyert, miután több riválisa elcsúszott ilyen-olyan banánhéjakon.

- Reklám -

Az utcai pályán kapásból jött egy piros zászló a 100 körös futam legelső körében, miután két részletben sok autó összetört és öt versenyzőnek néhány méter után véget ért a küzdelem.

- Reklám -

Eleinte úgy tűnt, szép nap virradt az Andretti istállóra, mert Romain Grosjean és Colton Herta meglógott az első két helyen, csakhogy a bokszkiállásoknál mindketten pozíciókat buktak, a műveletet későbbre időzítő Scott McLaughlin állt az élre Grosjeant megelőzve.

Az első IndyCar-győzelmére hajtó Grosjean közel maradt ellenfeléhez, de a pályán nem tudott visszavágni, így csapata a stratégiával próbálkozott, és a korábbi bokszkiállás majdnem sikerre is vezetett. Ezúttal a francia kapott előbb új gumikat, csakhogy a depóból visszatérő McLaughlin megcsúszott az első kanyarnál, és a falba lökte a lendületből a külső íven érkező Grosjeant, illetve saját magát is. Az Andretti pechsorozata egészen drámai volt vasárnap, mind a négy autója érintett volt ütközésben.

Hatalmas balesettel indult az IndyCar szezon

- Reklám -

A nevető harmadik a mclarenes Pato O’Ward volt, aki a futam nagy részében a 3. helyen haladt, majd az élen találta és nyeregben érezhette magát. Mégsem ő nyert, ugyanis három körrel a leintés előtt, a célegyenesre fordulva Ward autója motorja dadogott egy kicsit egy műszaki probléma miatt, ami pont elég volt Marcus Ericssonnak ahhoz, hogy elmenjen mellette.

A svéd korábban nagy csatát vívott a mezőnyből két bajnokkal, Scott Dixonnal és a címvédő Will Powerrel, utóbbinak akaratlanul nagyot is ártott: miután az őt támadó Powert kicselezte és visszavette tőle a (féltávnál az 5.) pozíciót, riválisa összekoccant a lesipuskásként támadó Hertával, amiért megbüntették.

A csalódott Ward a 2., Dixon a 3. helyen futott be.

VÉGEREDMÉNY