back to top
kedd, május 28, 2024

Összeomlott az Andretti a káoszfutamon

Dátum:

Megosztás:

A legjobb hat között három autó volt Andrettié a rajtrácson, és úgy tűnt, ők lesznek azok, akiket le kell győzni az IndyCar szezonnyitóján, St. Petersburgben. Szép lassan azonban összedőlt a terv, míg végül lógó orral távozhattak Floridából.

- Reklám -

Pedig sok esetben nem rajtuk múlt a dolog, de mégis, szinte a lehető legrosszabb eredménnyel végeztek a versenyen, az időmérős dicsőség után.

- Reklám -

Devlin DeFrancesco volt az egyetlen, aki nem végzett a mezőny elejében szombaton, ő már az első körben belekeveredett a darálóba.

Hatalmas balesettel indult az IndyCar szezon

- Reklám -

Colton Herta és Kyle Kirkwood győzelmi esélyei ugyan még úsztak el az első etap végén, amikor visszaestek a hirtelen elfogyó lágy gumikon, később mindkettejüket utolérte a végzet. Először Kirkwood volt a soros, aki előbb a falba pöccintette Conor Dalyt, majd az újabb tömegbaleset főszereplője lett.

Ezután még valahogy tovább tudott menni, de csak körhátrányban haladt tovább. A később kiesők miatt emiatt több helyet is nyert, végül a legjobb Andretti-autóként értékelték, a 16. helyen.

Ha ez nem lett volna elég, Herta folytatta a sormintát, miszerint a leghátul lévő Andrettinek lesz valami baja, őt Will Power rakta bele a falba, majd a kegyelemdöfés következett: az első helyért küzdő Romain Grosjean is így járt, Scott McLaughlin ellen.

Grosjean az élről esett ki

Tény, hogy tavaly az Andretti rendkívül rossz szezont zárt, így mindenkinek lett volna bizonyítanivalója, de ez esetben egyik pilóta sem hibázott – kivéve Kirkwoodot, de az még a kisebb incidens volt.

Egy hónapjuk lesz forrongani, ugyanis ennyi idő után ülhetnek majd újra autóba. Az Andretti számára mindenképpen erős folytatás szükséges ahhoz, hogy idén végre újra küzdhessenek bajnoki címért.