back to top
hétfő, július 22, 2024

Ericsson ismét a „radar alatt” alakított nagyot

Dátum:

Megosztás:

Bár semmi látványos nem volt Marcus Ericsson texasi futamában, végül dobogóra állhatott és ezzel csapata legjobb eredményét érte el.

- Reklám -

A 14. helyről rajtolva a svéd versenyző harmadik lett, és ezzel első dobogóját érte el az oválokon.

- Reklám -

„Szerencsés nap volt ez a 8-as Huski Chocolate Honda számára. kezdte beszámolóját a pilóta. – Kicsit hátrábbról indultunk, mint szerettem volna. Tegnap tényleg nem tudtam jó kört menni. Volt mit tenni.

A start viszont jól sikerült, az újraindítások is, és jó stratégiát kaptam. Az autót ugyan nehéz volt vezetni a verseny elején, de a verseny közbeni változtatásokkal javítani tudtunk rajta. Ez sokat segített.”

- Reklám -
Marcus, Ericsson, Chip Ganassi, Racing, IndyCar, 500miles.hu
Fotó: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Ez nagy előrelépés a tavalyi négy oválversenyen Ericsson mindössze egy top 10-es helyezés ért el.

„Csapatként is jobban odafigyeltünk az oválokra ezen a télen, mert úgy éreztem, emiatt nem küzdhettem a bajnoki címért tavaly. Az utcai és épített pályákon nem volt gond, a kisbajnoki címért az utolsó versenyig versenyben voltam. Csak az oválokon hiányzott a tempó.

Ezért fókuszáltunk rá. Keményen dolgoztunk, nem is tudom, Dixon mennyi belső kamerás felvételét néztem meg. Meg kellett értenem, hogyan működik az ilyesfajta versenyzés. Szerintem számít a tapasztalat, taktikusnak kell lenni, előre gondolkodni és kihasználni a rendelkezésre álló eszközöket.

Jó látni, hogy működik, amit csináltunk, és dobogót ért. Kicsit olyan, mint tavaly, amikor megszereztem az első győzelmemet, az nagy megkönnyebbülés volt. Remélem itt is ugyanez lesz, már megvan a dobogó, ebből építkezve pedig a győzelem a cél.”

Marcus, Ericsson, Chip Ganassi, Racing, IndyCar, 500miles.hu
Fotó: Chris Owens/Penske Entertainment

Ericsson ezzel a hatodik helyen áll a bajnokságban. Ahogy már a szezon előtt is kiemelte, célja a bajnoki cím, ezt most sem veszítette szem elől.

„Hatodik voltam tavaly. Bajnokság élmezőnyében, és futamokat is nyertem. St. Petersburgben is a dobogón állhattunk volna, ha nincs az a büntetés. Azt hiszem, ez megmutatta, milyen jó tempónk van.

Az, hogy itt, Texasban is dobogósok lettünk, szerintem azt vetíti előre, hogy esélyesek vagyunk a bajnoki címért. Egész évben ott leszünk az elején. Magabiztos vagyok, és készen állok a kihívásra és a bajnoki címre is.”