back to top
szerda, május 22, 2024

Ericsson a kiegyensúlyozottságra építene 2022-ben

Dátum:

Megosztás:

Tavaly Ericsson végre elérte a dobogó legfelső fokát Detroitban, utána pedig a következő kilenc versenyen a legjobb tízben zárt.

- Reklám -

Ez egészen a bajnoki hatodik helyre repítette őt, amivel még így is csapattársai mögött végzett, de eddigi legjobbját érte el. Ahogy ő is megerősítette, ebből az egyenletes teljesítményből merít az új szezon előtt.

- Reklám -

„Igen, így van. Szerintem elég stabil fejlődést könvelhetek el az eddigi három évemben itt. Tavaly mindenképp áttörést értem el a győzelemmel, egy erős szezonnal és sok top 10-es helyezéssel. A második felében pedig inkább az első ötben autóztam.”emelte ki Ericsson a tavalyi pozitívumokat.

„A szünet is jól telt. Kielemeztük és próbáltuk megérteni, hogyan tudunk javulni, és még erősebb idényt teljesíteni. Tetszik, ahogy most állunk, így az első verseny előtt.

- Reklám -

Szerintem az IndyCarban a következetesség a kulcs. Emiatt kerültem bajnoki helyzetbe is tavaly év végén. Ezt szeretném folytatni. A hetedik-nyolcadik helyek helyett most már az legjobb öt a cél, ezzel lehet a bajnoki címért küzdeni. Ezt a szintet megtartani, de a legjobb 10-es helyeket top 5-re javítani.”

Az IndyCar szezon első versenye st. petersburgi utcai pályán lesz, ahol Ericsson mérlege két hetedik hely az elmúlt két évben.