csütörtök, június 1, 2023

Ericsson a kiegyensúlyozottságra építene 2022-ben

Date:

Share:

Tavaly Ericsson végre elérte a dobogó legfelső fokát Detroitban, utána pedig a következő kilenc versenyen a legjobb tízben zárt.

- Advertisement -

Ez egészen a bajnoki hatodik helyre repítette őt, amivel még így is csapattársai mögött végzett, de eddigi legjobbját érte el. Ahogy ő is megerősítette, ebből az egyenletes teljesítményből merít az új szezon előtt.

- Advertisement -

„Igen, így van. Szerintem elég stabil fejlődést könvelhetek el az eddigi három évemben itt. Tavaly mindenképp áttörést értem el a győzelemmel, egy erős szezonnal és sok top 10-es helyezéssel. A második felében pedig inkább az első ötben autóztam.”emelte ki Ericsson a tavalyi pozitívumokat.

„A szünet is jól telt. Kielemeztük és próbáltuk megérteni, hogyan tudunk javulni, és még erősebb idényt teljesíteni. Tetszik, ahogy most állunk, így az első verseny előtt.

Szerintem az IndyCarban a következetesség a kulcs. Emiatt kerültem bajnoki helyzetbe is tavaly év végén. Ezt szeretném folytatni. A hetedik-nyolcadik helyek helyett most már az legjobb öt a cél, ezzel lehet a bajnoki címért küzdeni. Ezt a szintet megtartani, de a legjobb 10-es helyeket top 5-re javítani.”

Az IndyCar szezon első versenye st. petersburgi utcai pályán lesz, ahol Ericsson mérlege két hetedik hely az elmúlt két évben.