back to top
vasárnap, június 23, 2024

Bowman és Wallace is duplázik majd a COTA-n

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Cup Series versenyzői, Bubba Wallace és Alex Bowman kettős feladatot látnak majd el ezen a hétvégén a COTA-n.

- Reklám -

Wallace ezen a hétvégén az Xfinity Series szombati futamán indul a Joe Gibbs Racing 18-as rajtszámú Toyotájával.

- Reklám -

Ez lesz az első a két indulás közül, amit Wallace a csapattal ebben a szezonban tervez, a másik júliusban lesz az Indianapolis Motor Speedway Road Course-on.

Alig várom, hogy újra a Joe Gibbs Racing autóját vezethessem az Xfinity Series-ben, miután körülbelül 10 évvel ezelőtt náluk indultam először a NASCAR-ban” – mondta Wallace.

- Reklám -

A 18-as rajtszámú Toyota GR Supra csapat mindig erős, és izgatottan várom, hogy velük versenyezhessek a COTA-n és Indianapolisban.

Wallace 2012-ben debütált az akkor még NASCAR Nationwide Series-nek nevezett sorozatban a JGR-nél, a 2012-es és 2014-es szezonban összesen hatszor indult a 20-as számú Toyotával.

Wallace az elmúlt szezonban egy Xfinity-futamon indult a Hattori Racing Enterprises színeiben.

A másik duplázó Alex Bowman, aki egyike annak a három különböző Hendrick Motorsports-pilótának, aki a NASCAR Cup Series idei első öt futamának egyikén győzelmet aratott, a Motorsport.com értesülései szerint részt vesz a Truck Series szombati, COTA-ban megrendezésre kerülő futamán.

A 28 éves Bowman – aki utoljára 2017-ben ment a Truck Series-ben – a Spire Motorsports 7-es rajtszámú Chevrolet-ját fogja vezetni.

Bowman két korábbi Truck Series indulása során a legjobb helyezése a hatodik hely volt Atlantában a GMS Racing színeiben a 2017-es szezonban.

Alex Bowman karrierje során hét NASCAR győzelemmel rendelkezik, ebből egyet szerzett a Cupban és egyet az Xfinity Seriesben.