back to top
vasárnap, június 16, 2024

Tarso Marques új csapata NASCAR akadémiát hozott létre

Dátum:

Megosztás:

A Team Stange Racing idén debütál a NASCAR-ban, és amellett, hogy Tarso Marques-el futamon indulnak, további nagy terveik is vannak.

- Reklám -

Kedden a csapat bejelentette egy versenyzőfejlesztési program létrehozását, amelynek kifejezett célja, hogy segítsen a nemzetközi versenyzőknek betörni a NASCAR és a stock car versenyzés világába. A programot Doug Knight, a csapat alelnöke vezeti majd.

- Reklám -

A program első tagja Matteo Nannini, aki a július 8-án a Mid-Ohio Sports Car Course-on fog debütálni az ARCA Menards Series-ben a csapat #46-os Ford Mustangjával.

Nannini az európai formula-versenyzői ranglétrán való felkapaszkodás után teszi meg az ugrást a stock carokhoz.

- Reklám -

A 2019-es Formula 4 UAE-bajnok az elmúlt két évet a FIA Formula 3 bajnokságban töltötte, ahol 2021-ben a Hungaroringen szerezte meg egyetlen futamgyőzelmét.

Az olasz-argentin versenyző a Formula 2-ben is kilenc futamot teljesített, és a bahreini főfutamban szerzett egy pontot.

Nannini 2022-re nem tért vissza az F3-ba, mivel a munkaadó HWA Racelabot kivásárolta a Van Amersfoort Racing, amely más versenyzőket szerződtetett.

Azonban már korábban is szemezgetett egy Amerikába való költözéssel; októberben részt vett az Indy Lights Chris Griffis Memorial Open teszten az Indianapolis Motor Speedwayen a Juncos Hollinger Racinggel, és a hat edzésből háromszor is a második leggyorsabb időt érte el.

Nagyon izgatottan várom a NASCAR debütálást és a bajnoki címekért való versenyzést az Egyesült Államokban” – nyilatkozta Nannini.

Szeretnék még több tapasztalatot szerezni és fejleszteni a versenyzői képességeimet egy új autóban, amely még teljesebb versenyzővé tesz.

Matteo Nannini a Team Stange Racing akadémiájának első igazolása
Fotó: FIA Formula 3

Izgalmas célok

Nannini teljes ARCA-menetrendjét a Mid-Ohio-n túl nem hozták azonnal nyilvánosságra, de a háttere miatt feltételezhető, hogy a 18 éves versenyző a naptárban szereplő másik épített pályán, a Watkins Glen Internationalön is rajthoz áll augusztus 19-én.

Célunk, hogy megtaláljuk a tehetséges versenyzőket, személyre szabott programunk segítségével fejlesszük képességeiket, és felkészítsük őket arra, hogy a motorsport legmagasabb szintjén versenyezzenek” – nyilatkozta a csapat elnöke, John Stange Jr.

Úgy gondoljuk, hogy Matteo az erős épített pályás versenyzői múltjával nagyon gyorsan beilleszkedik majd új környezetében.

Meg fogjuk találni azokat a versenyzőket, akikben megvan a tehetség, és tisztességes esélyt adunk nekik arra, hogy feljussanak a versenyzés legmagasabb szintjére.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Matteo személyében egy feltörekvő csillaggal dolgozhatunk együtt, és alig várjuk, hogy megismertessük őt a NASCAR színtérrel, ami lehetővé teszi számára, hogy fejlődjön és még változatosabbá váljon a pályán.”

A 79-es rajtszámú autó a július 3-i Road Americán rendezett NASCAR Cup Series versenyen fog bemutatkozni, ahol Tarso Marques fogja vezetni az autót.