vasárnap, május 28, 2023

Egy 23. helynek is tudott örülni Jimmie Johnson

Date:

Share:

Eddigi legjobb futamaként értékelte Jimmie Johnson az IndyCar 2022-es St. Petersburg-i szezonnyitóját. Mindezt úgy is, hogy egyébként csak 23. lett.

- Advertisement -

Jimmie Johnson hosszú idő után bele tudott szólni a győzelemért folyó csatározásba… Igaz, nem éppen úgy, ahogy azt „ildomos” lett volna. Will Power ki is akadt Johnson jelenlétén, illetve talán még inkább a szerinte elmaradó kék zászlón, amikor az ex-NASCAR-bajnok nem engedte magát lekörözni. Powernek emiatt a felesleges csatározás miatt (sem) volt végül esélye befogni csapattársát, a győzelemig robogó Scott McLaughlint.

- Advertisement -

Történt, ami történt, Johnson a maga részéről elégedett a versenyével. „Soha nem éreztem még magam ennyire jól az autóban” – lelkendezik. „Nagyon izgatott vagyok a végeredmény miatt. Alig várom már a következőt. Tudom, hogy az eredmény nem azt mutatja, hogy jó futamot teljesítettem volna, de azt gondolom, ez a gyenge időmérős teljesítményemen múlt. Sokszor volt középmezőnyre érdemes tempónk, volt is, hogy ott tudtam haladni. Sajnos a taktika nem jött úgy ki, hogy ott is maradhassak.

Johnson sajnálja azt, hogy feltartotta az élmenőket. McLaughlin előnye megfeleződött a mögötte helyezkedő Palouhoz képest, mire leküzdötték Johnsont, míg Power is csatába bonyolódott vele. Johnson nem akart csak úgy körhátrányba kerülni.

Akkor értek utol, amikor azt az instrukciót kaptam, hogy spóroljak az üzemanyaggal. Én spóroltam, ők megjöttek. Aztán amikor azt kérték a rádión, maradjak rajtuk, én maradtam rajtuk. Ráadásul utolértük Tatianát is szinte ezzel egyidőben. Nem akartam én beleszólni a verseny végkimenetelébe, épp ezért amint tudtam, félre is álltam.

Johnson az oválokat várja igazán. „Azt gondolom, ott jóval közelebb lehetek az élmezőnyhöz. A többi versenyen jó lenne célba érni, lehetőleg először stabil top 15-ös helyeken, aztán majd elkezdhetjük nézegetni a top 10-et is. És bár az oválokon egyelőre még nem töltöttem túl sok időt, ott a top 10-től kellene felfelé nézelődnünk a realitásokat tekintve.