csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIMSAAndretti már sportautós programot is tervezget

Andretti már sportautós programot is tervezget

- Hirdetés -

Eddig “csak” Forma-1-es csapat indítását tervezte Michael Andretti, azonban ahogy szivárognak ki a részletek, úgy körvonalazódik egy sportautós istálló is.

2022-re még nem tudott Michael Andretti F1-es csapatot indítani, miután üzlete befuccsolt az Alfa Romeóval. A csapatindítás lehetséges dátuma így most 2024-re tolódott, és a csapatfőnök elmondása szerint már az is megvan, hogy a Renault lesz az istálló motorszállítója.

- Hirdetés -

A Renault, illetve a hozzájuk tartozó brand révén a szó legszorosabb értelmében az Alpine, Andrettiék sportautós programjában is komoly szerepet kaphat. A megállapodásról Michael Andretti apja, Mario beszélt.

Van sok barátunk az F1-ben” – kezd bele Mario Andretti a David Langnek adott interjújában. “A fiam beszélt sokakkal, köztük nyilván az Alpine-nal az F1-en túli tervekről, adott esetben az LMDh-autó indításáról is. Rengeteg még a kérdés ezzel kapcsolatban, de minden a jó irányba halad, úgy tűnik. Rengeteg jó ember vesz minket körbe ezeknél a terveinknél.

- Hirdetés -

Az Alpine már korábban bejelentette, hogy 2024-től beszállnak az IMSA LMDh néven futó új autóinak új korszakába. Mivel azonban sem ők, sem az anyacég Renault jelenleg nem ad el autókat Észak-Amerikában, ezt valamilyen más néven kellene megtenniük. Erre lehet egy opció a szintén hozzájuk tartozó Nissan, amelyre láttunk már példát a Formula E-ben is.

Az Andretti Autosport legutóbb még a 2007-08-as szezonban futott az amerikai endurance-bajnokságban, az ALMS-ben. Akkor az autók gyári támogatását az Acura nyújtotta, és azóta mérlegelték lehetőségeiket a csúcskategóriás visszatérést illetően.

- Advertisement -

Friss