back to top
szombat, május 25, 2024

Andretti már sportautós programot is tervezget

Dátum:

Megosztás:

Eddig „csak” Forma-1-es csapat indítását tervezte Michael Andretti, azonban ahogy szivárognak ki a részletek, úgy körvonalazódik egy sportautós istálló is.

- Reklám -

2022-re még nem tudott Michael Andretti F1-es csapatot indítani, miután üzlete befuccsolt az Alfa Romeóval. A csapatindítás lehetséges dátuma így most 2024-re tolódott, és a csapatfőnök elmondása szerint már az is megvan, hogy a Renault lesz az istálló motorszállítója.

- Reklám -

A Renault, illetve a hozzájuk tartozó brand révén a szó legszorosabb értelmében az Alpine, Andrettiék sportautós programjában is komoly szerepet kaphat. A megállapodásról Michael Andretti apja, Mario beszélt.

Van sok barátunk az F1-ben” – kezd bele Mario Andretti a David Langnek adott interjújában. „A fiam beszélt sokakkal, köztük nyilván az Alpine-nal az F1-en túli tervekről, adott esetben az LMDh-autó indításáról is. Rengeteg még a kérdés ezzel kapcsolatban, de minden a jó irányba halad, úgy tűnik. Rengeteg jó ember vesz minket körbe ezeknél a terveinknél.

- Reklám -

Az Alpine már korábban bejelentette, hogy 2024-től beszállnak az IMSA LMDh néven futó új autóinak új korszakába. Mivel azonban sem ők, sem az anyacég Renault jelenleg nem ad el autókat Észak-Amerikában, ezt valamilyen más néven kellene megtenniük. Erre lehet egy opció a szintén hozzájuk tartozó Nissan, amelyre láttunk már példát a Formula E-ben is.

Az Andretti Autosport legutóbb még a 2007-08-as szezonban futott az amerikai endurance-bajnokságban, az ALMS-ben. Akkor az autók gyári támogatását az Acura nyújtotta, és azóta mérlegelték lehetőségeiket a csúcskategóriás visszatérést illetően.