back to top
kedd, július 23, 2024

Régi idők sikereit idézte meg a 43-asban Erik Jones

Dátum:

Megosztás:

Első sorból rajtolhatott és a győzelemhez is közel járt Erik Jones Fontanában. A 43-as autó rég nem járt ilyen magasságokban.

- Reklám -

Richard Petty révén a 43-as egy legendás szám a NASCAR Cup Series történetében. Az autó a Petty GMS Motorsports jóvoltából ráadásul mind a mai napig ott van a mezőnyben, most éppen Erik Jones vezeti. Hétvégén ráadásul mindezt kiválóan tette. Az első sorból rajtolhatott, a végén pedig harmadikként intették le. Előbbi még 2013-ban fordult elő utoljára még Aric Almirola révén, a talladegai futamon, és versenyeredmény se sok jobb született vele az elmúlt években.

- Reklám -

A korábban generációs tehetségnek kikiáltott Erik Jones már a szezonnyitón, Daytonában is jól ment, akkor ezt nem sikerült jó eredményre váltania. Most az erős tempó jó eredménnyel is párosult. Ez egyébként Jones első top 5-ös helyezése a 2020 őszi Charlotte-i futam óta.

Korábban a 43-as autó, vezethette azt akárki, évek óta nem tudott már nyerni. Almirola 2014-es nyári daytonai sikere óta pedig a szuperspeedwayeket leszámítva még az esélyük se nagyon volt meg a futamgyőzelemre. Jones most nem sokkal a vége előtt még vezetni is tudott, ekkor a nagy esélyesek, mint például a Hendrick-versenyzők, messze voltak tőle. Végül aztán Larson (és Austin Dillon) bedarálták, így lett harmadik.

- Reklám -

Egy kicsit más sárga zászlós végkimenetelekkel akár Jones is befuthatott volna első helyen. Ez végül nem jött össze, de így is ő vezette az úgynevezett esélytelenek különítményét. Nagyot ment egyébként Daniel Suárez is, a mexikóit végül negyedikként intették le.