kedd, február 20, 2024

A McLaren versenyzőjét egyáltalán nem érdeklik a pletykák

Dátum:

Megosztás:

Tavaly a McLaren két szerződéses botrányban is érdekelt volt, az F1-ben Oscar Piastri és az Alpine, az IndyCarban pedig Álex Palou és a Chip Ganassi Racing voltak a további érdekelt felek az ügyben.

- Reklám -

Végül két jogi útra terelődött végül csak az egyiket nyerte meg a McLaren, így 2023-ban nem üdvözölhették maguknál az IndyCar bajnoki címét is elhódító Palou-t.

- Reklám -

Az sem volt titok, hogy amennyiben sikeresen át tudják venni a spanyol pilótát, Felix Rosenqvist számára nem marad hely az alakulatnál, hiszen Pato O’Ward hosszabbított és Alexander Rossi érkezését is bejelentették.

A meghiúsult átigazolást követően mind Zak Brown, mind Palou kiemelte, ennek ellenére szívesen dolgoznak majd együtt, ezt jelzi az is, hogy a bajnok szerepet kapott az F1-es csapatnál is mint tesztpilóta.

- Reklám -

Ha az F1-ben nem is kap majd helyet jövőre, mindez azt vetíti előre, hogy Palot a McLaren IndyCar csapatánál köthet ki, amikor tényleg lejár a Ganassival kötött szerződése. Rosenqvist így ismét ülés nélkül marad, amennyiben nem bővít még egy autóval a brit márka.

Tavaly a svéd úgy nyilatkozott ezesetben átszerződne egy másik csapathoz Amerikában, minthogy elfogadja a McLaren ajánlatát egy Formula E szezonra. Az idei évre viszont máshogy tekint.

„Először is, nem tudom, mi történik majd a jövőben, még sok idő van a következő évig. Ez egy jó lehetőség számomra, jó helyen vagyok, egy jól teljesítő csapatban vagyok. De nemcsak a csapat, a 6-os autó is gyors lesz idén. Jól érzem magam mindenkivel, és úgy érzem, támogatnak engem.” fejtette ki Rosenqvist.

„Nem igazán gondolok egyébre, csak azt teszem, ami tudok, tehát versenyzem, és nyerni próbálok.”

Ami a tavalyi év második felében a pletykákkal érkező nyomást illeti, Rosenqvist szerint jó kezelte a helyzetet, és kiemelte, ezért kaphatott még egy lehetőséget.

A McLaren-főnök szerint több “F1-es alapanyag” is van náluk