vasárnap, április 14, 2024

Bell-é a pole, megtett kör nélkül!

Dátum:

Megosztás:

Végül úgy döntöttek, nem lesz időmérő a fontanai kétmérföldes oválon, miután az eső továbbra is megkörnyékezte a pályát.

Most utoljára láthatjuk így a hétvégi viadal helyszínét

- Reklám -

- Reklám -

A szombati napon törölték az Xfinity és a Cup Series időmérőjét is. A rajtsorrend(ek)et így az időmérő hiányában a mért körre indulók sorrendjét meghatározó szabályt alkalmazzák majd.

A versenyző és az autó legutóbbi eredménye egyaránt 25%-ban járulnak hozzá a pilóta helyezéséhez, ezen kívül az autó bajnoki helyezése (35%) és az előző verseny elért leggyorsabb körök sorrendje (15%) járul hozzá a rajtpozícióhoz.

- Reklám -

Így Christopher Bell indulhat majd az élről, és Ricky Stenhouse Jr., a Daytona 500 győztese pedig mellőle várhatja a rajtot. A címvédő Joey Logano harmadik a sorban; a 2022-es győztes Kyle Larson a 15.; Chase Elliott, a tavalyi év „sima” bajnoka viszont csak a 33. helyet kapta meg.

Bell eddig nem szerepelt jól Fontanában, eddig kétszer esett ki technikai hiba miatt.

„Nagyon élvezem a fontanai pályát, de az érzés nem kölcsönös. Ha a statisztikát nézzük, az egyik legrosszabb helyszín számomra, de nekem tetszik a vonalvezetés és az általa jelentett kihívás. Remélhetőleg most jó eredménnyel zárhatunk.” nyilatkozta a tavalyi rájátszás harmadik helyezettje.

A NASCAR elmondása szerint, ha az időjárás engedi, sor kerülhet még az Xfinity versenyre.