csütörtök, február 22, 2024

Rosenqvist elismerte, hogy másoktól függ a sorsa

Dátum:

Megosztás:

Felix Rosenqvist elismerte, hogy karrierjének sorsa mások kezében van, de reméli, hogy Alex Palou érkezése ellenére is maradhat az Arrow McLaren SP IndyCar csapatnál.

- Reklám -

Rosenqvist állása veszélyben van, mivel a McLaren szerződtette Alex Palou-t. Ez az ügy bíróság elé is fog kerülni, mivel Palou jelenlegi csapata, a Chip Ganassi Racing azt állítja, hogy 2023-ra neki vannak jogai a versenyző alkalmazására. Bár az Arrow McLaren SP jövőre három autósra bővül, a Pato O’Wardnak van aktív szerződése és Alexander Rossit is leigazolták már.

- Reklám -

A McLarennel fennálló szerződési helyzetéről – amely június végén némileg tisztázódni látszott, de most ismét kérdéses – Rosenqvist nem nagyon akart beszélni, mondván, hogy ez egy magánügy közte és a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown között.

„Inkább nem beszélek szerződésekről” – mondta a 30 éves svéd, aki idén két pole pozíciót szerzett. „Ezért vannak a szerződések, mert azok rólad és a másik aláíró félről szólnak. Nem kell a nyilvánosságnak tudnia róla.”

- Reklám -

„Elsősorban arra koncentrálok, hogy a jelenlegi csapatomnál, az AMSP-nél maradjak… Az elmúlt néhány futamon jól mentünk. Boldognak érzem magam, hogy együtt dolgozhatok a mérnökömmel, a szerelőimmel. Nyilvánvaló, hogy jövőre egy új autó érkezik a csapathoz. Azt hiszem, a Palou-ügyön múlik, hogy mi lesz velem.”

„De igen, most csak erre koncentrálok. Csak a futamot próbálom megnyerni. Azt hiszem, párszor már közel voltunk hozzá. Csak arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek, és versenyeket nyerjek. Nagyjából ez minden, amit tehetek…”

Nagyobb a nyomás, de igyekszik elvonatkoztatni ettől

Rosenqvist cáfolta azt is, hogy a McLaren Palou és Oscar Piastri szerződtetéséről szóló hírek különösebben hatottak volna rá.

„Ezek a dolgok egyáltalán nem foglalkoztatnak engem. Az ember olvas dolgokat. Te sem tudod, hogy mi igaz és mi nem. Nyilvánvalóan sok pletyka van, emberek, akik azt hiszik, hogy tudják, mi folyik itt. Hogy valójában mi az igazság, azt csak az érintettek tudják.”

Azonban azzal egyetértett hogy „még soha nem láttunk ilyen esetet, mint ami most történik. Igen, legalább van miről írnotok! Ez végül is jó dolog.”

A Piastrival a Forma-1-ben kialakult helyzet – miszerint az Alpine bejelentette, hogy a 2021-es F2-es bajnokot 2023-ra a versenycsapathoz lépteti elő, majd Piastri ezt tagadta, és később kiderült, hogy a McLaren őt akarja az Daniel Ricciardo helyére, aki így akár még az IndyCarban is kiköthet – „nyilvánvalóan sokkoló” volt, mondta Rosenqvist.
„Sokkoló [hír], az bizonyos. Ez egy nagy hír. De hogy ez helyes vagy helytelen, bármi is legyen… nem én vagyok az, aki megítélheti.”

Arra a kérdésre, hogy valóban képes-e ilyen körülmények között koncentrálni, Rosenqvist azt mondta: „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nagyobb a nyomás. Egyértelműen nagyobb lesz a nyomás, természetesen, a szezon során. Amikor nem tudod, hogy mit fogsz csinálni, mindig fontosabb, hogy jobban teljesíts. Ez egyszerűen tény.”

„Azt hiszem, jól reagálok erre. Mindig van rajtam nyomás, de úgy érzem, hogy valószínűleg egy kicsit fokozódott ez, amióta a dolgok tisztázatlanok. Ez egy jó dolog, nem igaz? Talán állandóan ebben a helyzetben kell lennem!”