vasárnap, december 10, 2023

A McLaren elveszítheti az egyik pilótáját

Dátum:

Megosztás:

Pato O’Ward már tavaly év végén, Álex Palou botránya kapcsán érezhette, hogy nem ő az egyedüli – vagy elsőszámú – üdvöske a McLaren észak-amerikai csapatában. Aztán erre rájött, hogy Colton Herta is bekerült a britek tesztprogramjába és Oscar Piastri megszerzéséért is komoly hadjáratot folytatott a 20222-es szezon folyamán.

O’Ward: Teljesen megzavart a Forma-1, de vissza kell találnom magamhoz

- Advertisement -

- Advertisement -

Akkor Palou év elején még azt nyilatkozta, teljes mértékben az IndyCarra koncentrál, hogy bebizonyítsa, érdemel egy esélyt. Ennek keretében 2025-ig írt alá a McLarennel. A brit csapat azonban két fiatal pilótával (Norris és Piastri) áll fel 2023-ban, így O’Ward nem valószínű, hogy ott fog esélyt kapni.

„Úgy érzem, majd bármikor visszajöhetek az IndyCarba, az F1-re viszont hamarosan el fog úszni minden esélyem. Most az IndyCarban vagyok, és úgy érzem, már bizonyítottam magam azzal, hogy minden évben bajnoki esélyes voltam.” meséli megváltozott érzelmeit a mexikói.

- Advertisement -

„Nagyon szeretem a mostani bajnokságot, az egyik legjobb a világon itt a versenyzés, ha nem a legjobb. De az F1-en nőttem fel, és ez az álmom, ahogy sok más pilótának is.”

A McLaren először a 2021-es szezon végén, az abu dhabi teszten adott lehetőséget számára, azóta pedig többször is autóba ülhetett teszteken, majd egy szabadedzésen is.

O’Ward kiakadt Brownra, mert „mindenkit F1-es üléssel hiteget”

„Forma-1 egy őrült világ, olyan ajtók nem nyílnak meg, amikről azt hiszed, hogy nem fognak, és amire nem számítasz, az meg igen. Talán mindkettő vagy éppen egyik sem. Már megtanultam, hogy nem lehet tervezni semmit, még a szezonon belül sem, mindig csak a következő dolgot.

Ez remélhetőleg futamgyőzelem lesz számomra, és küzdelem a bajnokságért meg az Indy 500 győzelemért. Talán akkor valami új esélyem adódik. Ha így lesz, azonnal élni fogok vele.” – utalt arra O’Ward, hogy nem biztos, hogy marad jelenlegi csapatánál.