back to top
péntek, június 21, 2024

Suárez nem tudja, ki lesz Räikkönen utódja, de Pitbullal rendszeresen beszél…

Dátum:

Megosztás:

Nagy találgatás övezi, ki követi majd Kimi Räikkönent a Trackhouse Racing sztárversenyzők számára fenntartott autójában. A csapat 2023-ban is a Ross Chastain-Daniel Suárez párossal indul, azonban egy harmadik autót is szeretnének rajtrácsra állítani, amit eddig csak egyszer tettek meg.

- Reklám -

Justin Marks csapatfőnök nagy hírverést csinált a 91-as autó körül, hiszen bejelentette, nemzetközileg is elismert pilótáknak biztosítana egyszeri beugrási lehetőséget. Elsőként Watkins Glenre meg is szerezte Kimi Räikkönen szolgálatait, aki most először vett részt Cup Series versenyen.

- Reklám -

„Ez Justin asztala, de mindenkit tájékoztat.” fedte fel Suárez, hogy még nem tudja az autó 2023-as sorsát. – „Talán egyértelmű, de mindannyian nagyon izgatottak voltunk Kimi miatt. Ez jó volt.”

Räikkönen elcsábítása, bajnoki második hely… mi a következő lépés a Trackhouse Racingnél?

- Reklám -

Marks, a versenyzőből lett csapatfőnök a pit lane egyik színfoltja lett az ötletével, míg egy másik – talán még érdekesebb – figura is a csapat hátterében dolgozik.

„Elég gyakran beszélek Pitbullal.” – osztotta meg a csapat társtulajdonosáról Suárez. – „Sok üzenetet ír. Már évekkel ezelőtt találkoztam vele, de amióta a Trackhouse-hoz érkezett, többet beszéltünk. Meggyőző a személyisége: az energia, az intelligencia, és az, hogy mennyire érdekli a csapat és a NASCAR.”

A másodosztályban is variálják az ötletet

Nem újkeletű az ötlet, egyrészt maga Räikkönen is vezetett már a harmadik szériában a Truck Seriesben. Azonkívül pedig a Joe Gibbs Racing is indít hasonló autót.

Ott teljesen új felállással készülnek 2023-ra, az eddig „sztárautón” osztozó Sammy Smith és John Hunter Nemechek érkezik a Cup Seriesbe fellépő Xfinity-bajnok Ty Gibbs, illetve Brandon Jones helyére. A számok cseréje folytán most a 19-es Toyota lesz a kijelölt „sztárautó”, így sorozatban a harmadik évben három különböző szám kapja meg a szerepet.

Azért érdemes elismerni, hogy az elmúlt években amerikai, nem pedig nemzetközi versenyzők vezették a JGR speciális autóját.

A Joe Gibbs Racing bemutatja: a világ első elektromos NASCAR autója!