vasárnap, április 14, 2024

A legnagyobb kihívó a bajnokot másolná új húzásával

Dátum:

Megosztás:

A Ganassi válaszlépésre készül a Penske kockázatos húzására. A bajnokcsapat tavaly mindhárom pilótája kimagaslóan teljesített, ezzel igazolva a Kapitány korábbi döntését.

- Reklám -

Roger Penske ugyanis 2020 végén ültette be az autójába Scott McLaughlint, az ausztrál Supercars háromszoros bajnokát. Egy túraautós pilóta nem sokszor kerül át az együléses szakágba, az új-zélandi tavalyi teljesítményét látva azonban nem lehet kétség afelől, hogy jó döntést hozott a csapatvezető és a pilóta is a karrierváltással.

- Reklám -

Nem szokványos úton érkezett, talán éppen ezzel tűnhet ki a többiek közül, sokan már tavaly bajnokesélyesként tekintettek rá, második teljes szezonjában.

Hamarosan egy ugyancsak eredményes honfitársa érkezhet a sorozatba, méghozzá Nick Cassidy személyében, akinek a Team Penske tavalyi legnagyobb kihívója, a Chip Ganassi Racing ad majd tesztlehetőséget.

- Reklám -

Cassidy jelenleg Formula E-pilóta, így van tapasztalata formaautókkal, sőt, korábban Super Formula bajnok lett Japánban. Azonkívül pedig GT-autókkal is megállta helyét, legutóbb a DTM-ben tűnt fel, de hosszútávú versenyeken is indult és „mellesleg” egy Super GT bajnoki címet is begyűjtött közben.

Szokatlan problémával szembesült az Európából érkező újonc

Az új-zélandi a hétvégén még a Hyderabad E-Prix-n vett részt, hétfőn és kedden viszont már Sebringben lesz jelenése a Ganassi újonca, Marcus Armstrong oldalán a teszten.

A csapat képviselője, Mike Hull kiemelte, a 2024-es pilótapiacot térképezik ezzel fel, idén már megvannak pilótáik. Utána azonban… már tesztelt velük Robert Svarcman, a Ferrari juniorja is, így lenne jelentkező a mezőny egyik legjobb ülésére.

Az azonban nem kérdés, kinek a helyére érkezne. Ugyanis a szerződésével botrányba keveredő Álex Palou távozik majd, méghozzá a McLarenhez. Viszont csak egy hely lesz kiadó, hiszen – bár nincs karrierje elején – Scott Dixon képes a bajnokságért küzdeni, Marcus Ericsson pedig Indy 500-at nyert, Armstrong tempójára pedig többen is felkapták a fejüket a szezon előtti teszten.

Viszályt szít a csapatok és az IndyCar között a sorozat új teszthelyszíne