back to top
vasárnap, június 16, 2024

Ecclestone álmát valósítaná meg a Williams új pilótája

Dátum:

Megosztás:

A Williams amerikai versenyzőjét, Logan Sargeantot arról kérdezték, melyik pályával bővítené az F1 amerikai jelenlétét. Egy létező és egy fiktív helyszínt választott.

- Reklám -

A sportág növekvő népszerűségének hatására idén már három nagydíjat rendeznek az Egyesült Államokban, Austin, Las Vegas és Miami révén. Ez egyébként nem rekord, 1982-ben is ennyiszer látogatott a sorozat a tengerentúlra.

- Reklám -

A Williams új versenyzőjét, Logan Sargeantot megkérdezték az új autó bemutatóján, hogy ha rajta múlna, mely pályákkal bővítené hazájában az állomások számát. „Watkins Glen mindig az egyik kedvenc pályám volt, ezt szívesebben választnám, mint Laguna Secát. Egy New York-i utcai versenyt sem zárnék ki. Szóval Watkins Glen-t és egy New York-i utcai pályát választok” – idézte a Racingnews365.com.

Watkins Glen 1961 és 1980 között húsz F1-es nagydíj házigazdája volt, jelenleg többek között a NASCAR-t fogadja. New York a gazdasági szerepe miatt került szóba többször potenciális versenyhelyszínként, többek között a Forma-1 korábbi mindenható urának, Bernie Ecclestone-nak volt vágya megvalósítani itt egy futamot.