vasárnap, április 21, 2024

Triviálisan egyszerű felismerésre jutott a bajnoki címre törő fiatal pilóta

Dátum:

Megosztás:

Rájött az új-zélandi Scott McLaughlin, hogy már a tét nélküli edzéseken sem követhet el hibákat, különben lépéshátrányba kerül és nem lesz valódi résztvevője a bajnoki küzdelemnek.

- Reklám -

Az IndyCar-ban a harmadik idényére készülő McLaughlin tavaly az élről indulva megnyerte a szezonnyitót és két további győzelmet is aratott, de a hullámvölgyeivel végül csak matematikai esélyesként vágott neki a szezonzárónak, az összetettben be kellett érnie a 4. hellyel. Ezúttal szeretne valóban részese lenni a bajnoki címért vívott küzdelemnek a Penske istállójában, és látja, hogy milyen részleten kell változtatnia ennek érdekében – sőt, szerinte már változtatott is azon.

- Reklám -

Tudom, hogy elég gyors vagyok a bajnokság megnyeréséhez. Rajtam múlik, hogyan teljesítek. Tavaly többször előfordult, hogy egy nyolcadik helyre jó kocsit második helyezetté próbáltam varázsolni, de balesetet szenvedtem vagy kicsúsztam. A szezon vége felé változtattam ezen” – idézte a Motorsport.com.

A szezon vége felé sikerült úgy mennem a versenyeken, hogy minden összeállt és elfogadtam az adott tempót. Nem fértek bele hibák, mert azok lépéshátrányt okoznak. Megtanultam, hogyan rakjam össze a hétvégéket az első edzéstől a futamig. Korábban úgy éreztem, minden az időmérőről és a versenyről szól. Ostobán hangzik, de minden az első gyakorlással indul, hogy arra milyen hozzáállással érkezem. Mert azon nem követhetek el hibát, nem veszíthetek időt.

- Reklám -

Tudom, hogy megvan a tempóm a bajnoki címhez, de mindent jól kell felépítenem. Az Indy 500 megnyerésével ugyanez a helyzet.

Ami a nyomást illeti, nincs baja vele. „A betanulási időszaknak vége. A Penske autójáról tudjuk, hogy képes futamokat nyerni és azt várják a pilótáktól, hogy harcoljanak a bajnoki címekért. Ausztráliában öt-hat éven át megismertem ezt a mentalitást. Tudom, mivel jár ez a nyomás, nem ismeretlen érzés. Nem nyomasztom magam vele. Tisztában vagyok a képességeimmel, és ha azok elég jók, akkor minden rendben lesz.”