back to top
kedd, május 28, 2024

„Szomorú és keserédes” módon ért véget a Corvette utolsó versenye

Dátum:

Megosztás:

Egy korszakot zárt le az idei Petit Le Mans-nal a Corvette, és nem éppen a legjobb szájízzel hagyták el a versenypályát.

- Reklám -

A gyári csapat megszűnik a következő szezon előtt, és helyét a Pratt-Miller Motorsports veszi majd át mint a márka elsőszámú csapata. Ha ez nem lenne elég, a versenyzői felállás legismertebb tagja is távozik a csapattól.

- Reklám -

Az idei IMSA-szezon utolsó versenyén úgy tűnt, hogy győzelemmel ünnepelhetik majd a most véget érő közös munkát, azonban féltávnál motorhiba miatt ki kellett állniuk a versenyből.

„Jónak tűnt a helyzet, meg is lepett, mennyire jól mentünk már az elejétől fogva”emelte ki Antonio Garcia, aki a versenyt kezdte az autóban – „Az én etapom jó volt, Jordan [Taylor] pedig rátett még egy lapáttal, Tommy [Milner] pedig vezetett. Úgy tűnt, minden a kezünkre játszik.

- Reklám -

Ugyan volt még esélye, hogy a stratégiába közbeszól valami, ami miatt elveszítjük az első helyet, de ott voltunk az elején, és egyszerűen egy jó versenyt futottunk a Corvette-nek. Ha az összes többi autó gyorsabb nálunk, akkor is nehéz lett volna nekik.

Kár, hogy így ért véget. Örültem volna, ha más eredmény születik, és méltó módon búcsúztathatjuk el Jordant.”

A közösségi médiában is aktív Jordan Taylor ugyanis visszatér majd a családi csapatához, és a Wayne Taylor Racing Acurájával indul majd a 2024-es szezonban nem a GT-autók között, hanem az élkategóriának számító GTP-mezőnyben.

„Szomorú és keserédes lett a vége” – összegezte Taylor a sportscar365-nek, aki a verseny közben azt nyilatkozta, hogy mindig is egy Corvette-pilóta marad – „Vezettünk, ez mindig jó. Kár, hogy a szurkolóknak nem tudtunk egy utolsó versenyt befejezni a C8.R-rel az IMSA-ban.

Majdnem hazamentek, de maradtak, Le Mans-i győzelem lett a jutalmuk

Hihetetlen volt ez az autó, két GTLM bajnoki cím, idén WEC-bajnokok is lettünk [az Endurance Világbajnokság GTE Am kategóriájában uralták a mezőnyt], nyertünk Le Mans-ban, Daytonában, Sebringben… egyedül a Petit Le Mans hiányzott.”

Taylor kiemelte, ez nem végleges búcsú, és már várja, hogy a Corvette-ek következő generációja a pályára lépjen.

A Corvette különleges módon ünnepli majd a jubileumát