back to top
vasárnap, május 26, 2024

Kizárták, majd felmentették a NASCAR egyik bajnokesélyesét

Dátum:

Megosztás:

A rájátszás utolsó köre a hétvégén Las Vegasban kezdődött meg, és úgy tűnt, rögtön győzelmi kényszerbe kerül a nyolc bajnokságra esélyes pilótából egy.

Szoros befutó döntött az első helyről a bajnoki végjátékban

- Reklám -

- Reklám -

Nem sokkal a verseny leintése után kizárták az idei Coca-Cola 600 győztesét, Ryan Blaney-t, miután az autója megbukott a futamot követő ellenőrzésen. Elvileg egyik lengéscsillapítója volt rövidebb az előírtnál.

Blaney ugyan eredetileg egy rosszabb verseny ellenére a hatodik helyen ért célba, a döntéssel 56 pontra került a továbbjutástól. A rájátszásból fennmaradó két futamon így győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy bejusson a bajnoki négyes döntőbe. A NASCAR azonban hétfőn közölte, hibáztak a vizsgálatnál, így a Penske pilótáját visszaállították eredeti, 17 pontos hátrányába.

- Reklám -

„A hétvégi, Las Vegas-i versenyt követő ellenőrzési folyamat további felülvizsgálata során a NASCAR visszavonja a 12-es autó büntetését. Hétfő reggel kiderült, hogy a mintaforma hibás volt, amit az esetükben használtak.

A NASCAR ezt követően részletes vizsgálatot indított, és visszaállította 12-es autó vasárnapi szakasz- és versenyvégi eredményeit. Ezt követően lépéseket tettünk, hogy a hiba ne következhessen be még egyszer”áll a hivatalos közleményben.

A Team Penske örömmel vette a híreket, és megköszönték a NASCAR-nak a tisztességes hozzáállást.