back to top
hétfő, május 20, 2024

Az IndyCar legszenvedélyesebb szurkolótábora még egy évig szoríthat a kedvencének!

Dátum:

Megosztás:

A hazájukat sújtó gazdasági nehézségek ellenére Ricardo Juncos csapatfőnöknek sikerült honfitársának, Agustín Canapinónak még egy évre versenyülést biztosítania.

- Reklám -

Év elején az egyik legnagyobb szenzációt biztosította a fiatalnak nem mondható Agustín Canapino, aki túraautó-bajnokként debütált az IndyCarban idén. Az argentin pilóta rögtön bizonyította, hogy van helye a mezőnyben, ugyanis nemcsak a káosszal tarkított szezonnyitón végzett a 12. helyen, de a második versenyen Texasban is, pedig előtte korábban nem volt dolga oválpályákkal.

- Reklám -

Végül ezek maradtak Canapino legjobb helyezései (még egyszer, Torontóban állította be a 12. helyet), és bár az újoncok összesítésében második lett (az oválokon nem induló, de világverő autóval rajthoz álló) Marcus Armstrong mögött, így is megszerezte a Juncos Hollinger Racing által áhított közel milliós pénzdíjat.

Úgy tűnik, fáradsága nem volt hiábavaló, ugyanis a RACER szerint sikerült elég szponzort szerezni ahhoz, hogy még egy évet tudjon teljesíteni a mezőnyben.

Meggondolta magát az ütközéssel kapcsolatban az argentin csapatfőnök

- Reklám -

Első évében több emlékezetes momentumot szolgáltatott, de nem mindig a pozitív fajtából. Ugyan az Indy 500-on az argentin labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelmének tiszteletére átfestett autója a mezőny üde színfoltja volt, két csapattársával, Callum Ilott-tal történő ütközését követően túlságosan szenvedélyes szurkolói miatt került a középpontba.

Egy évnyi tapasztalattal a háta mögött már többre lehet képes, így mindenképp érdemes lesz odafigyelni arra, milyen eredményeket tud szállítani majd a kiscsapattal a második szezonjában.

„Minden héten” szóba kerül az argentin verseny az IndyCar vezetőségénél