back to top
péntek, június 21, 2024

A Corvette különleges módon ünnepli majd a jubileumát

Dátum:

Megosztás:

25 éve, a Daytonai 24 óráson indult útjára a Corvette Racing története, a verseny hétvégéjén pedig nagy dobásra készülnek.

- Reklám -

Alighogy elkészült a Chevrolet GTE masinája, kivezetik az Endurance Világbajnokságról (WEC) a kategóriát. Az előző, GT3-as autóra pedig ráfér a ráncfelvarrás, hiszen a vetélytársak (Porsche, Ferrari és Lamborghini) már frissítettek a konstrukción.

- Reklám -

Ennek megfelelően jövőre érkezik a Corvette Z06 GT3.R, amiről eddig főleg számítógépes grafikák láttak napvilágot, néhány tesztfelvétel mellett. Az idénynyitón azonban a közönség számára is bemutatják az új autót, a híres verseny pénteki napján.

Maga a gyári csapat először az 1999-es Daytonai 24 óráson áll rajthoz, tehát az idei lesz a 25. szezonjuk kezdete. Azóta 12 kísérletből 4-szer nyerték meg kategóriájukat, ebből ez egyszer, 2001-ben a 24 órás összetett első helyét is megszerezték.

- Reklám -

Most Antonio García, Jordan Taylor és Tommy Milner viszik pályára az egyetlen autót a GTD Pro kategóriában, miután Nick Catsburg átigazolt a WEC-programba.

A Corvette amerikai ellenfele, a GT3-as Mustang pedig majd a márciusi Super Sebring eseményen mutatkozik majd be, az IMSA és a WEC közös hétvégéjén.

A Corvette meglepő új felállással vág neki 2023-nak