back to top
csütörtök, július 25, 2024

Jól szerepeltek a Castroneves fémjelezte IndyCarosok a Daytonai 24 óráson

Dátum:

Megosztás:

Több IndyCar versenyző vett részt a 2022-es Daytonai 24 óráson, és mindenki kiválóan helytállt a hosszútávú megmérettetésen.

- Reklám -

Az Indianapolis 500 korábbi győztesei, Helio Castroneves és Simon Pagenaud a Daytonai 24 órás versenyen a DPi osztályban szereplő Meyer Shank Racing csapatában indultak, és győztesként távoztak – írja az IndyCar.com.

- Reklám -

A négyszeres Indianapolis 500-győztes Castroneves sorozatban másodszor nyert miután, tavaly az idei rivális, Wayne Taylor Racing versenyzőjeként is győzött. A brazil később elmondta, nem fog itt megállni.

A 2019-es Indy 500-as győztes és a sorozat 2016-os bajnoka, Pagenaud először nyerte meg a Daytonai 24 órást.

- Reklám -

Az elmúlt 12 évben ez volt a nyolcadik alkalom, hogy egy aktív IndyCar versenyző nyerte a Rolex 24 összesített versenyét.

A DragonSpeed 81-es autójában három IndyCar sztár is ült, balról jobbra: Devlin DeFrancesco, Pato O'Ward (hátul Eric Lux) és Colton Herta
A DragonSpeed 81-es autójában három IndyCar sztár is ült, balról jobbra: Devlin DeFrancesco, Pato O’Ward (hátul Eric Lux) és Colton Herta Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Az LMP2-ben az IndyCar fiatal csillagai, Colton Herta és Pato O’Ward osztoztak – és nyertek – a DragonSpeed masináján, illetve velük volt még a 2022-es év egyik újonca, Devlin De Francesco is.

Colton Herta pályafutása második Rolex 24-osztálygyőzelmét szerezte, mivel 2019-ben is tagja volt a Rahal Letterman Lanigan Racing által indított GTLM kategóriagyőztes BMW-nek.

Az Andretti Autosport jelenlegi sztárja és a 2016-os Indy 500 győztese, Alexander Rossi idén is tagja volt a 10-es számú Wayne Taylor Racing Acura versenyzői felállásnak, azonban „csak” a második helyet sikerült megszerezniük.

Rinus VeeKay annak a Team Nederland LMP2-nek a színeiben indult, amely az utolsó órára fordulva még körhátrányban volt, azonban egy jól elkapott biztonsági fázisnak, majd az első helyezetteknek csatáját tökéletesen kihasználva végül második lett.

Nem volt szerencséje a Ganassi Racing IndyCaros sztárjainak, a képen a 01-es autó
Nem volt szerencséje a Ganassi Racing IndyCaros sztárjainak, a képen a 01-es autó Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

A pórul járt IndyCar különítmény

A Ganassi Racing Cadillac DPi csapataiban három jelenlegi IndyCar versenyző is próbálkozott, azonban mindkét autónak felejthetően sikerült az egynapos verseny.

Előbb a Scott Dixont és a 2022-es IndyCar bajnok, Álex Palou-t is soraiban tudó 01-es autó kezdett el rakoncátlankodni, majd később az addig domináló, és Marcus Ericssont is soraiban tudó 02-es autó hajtott a garázsba az üzemanyag pumpa meghibásodása miatt.

Jimmie Johsnon sajnos a közelből is megtapasztalhatta, mennyire kegyetlen tud lenni a Daytonai 24 órás.

Az Ally Racing Action Express Cadillac 48-as autója kitűnő pozícióban volt, amikor az éjszaka folyamán ütközött egy GT autóval, a felfüggesztés kitörött, a csapat pedig a szerelési idő miatt visszaesett, végül 5. lett.

Jimmie Johnson és az Ally Racing 48-as autója majdnem egy órát vesztegelt a garázsban
Jimmie Johnson és az Ally Racing 48-as autója majdnem egy órát vesztegelt a garázsban Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Utolsóként térjünk ki az egyetlen GTD osztályban induló aktív IndyCar versenyzőre, aki nem volt más mint, Kyle Kirkwood.

Az IndyCar fiatal újonca nagyszerű teljesítményt nyújtott a VasserSullivan 14-es számú Lexus-ban, és bár a végééig harcban voltak a dobogóért, végül a negyedik helyet szerezték meg.