back to top
vasárnap, június 23, 2024

„Szuper különleges” nap Shank számára a régóta várt első DPi győzelemmel

Dátum:

Megosztás:

Mike Shank elmondta, hogy „teljesen megkönnyebbült”, hogy megszerezte csapata régóta várt első győzelmét a DPi kategóriában.

- Reklám -

Az utolsó etapban Helio Castroneves lett a csapat hőse, aki Ricky Taylor 10-es számú Wayne Taylor Racing Acura ARX-05-ösét tudta maga mögött tartani.

- Reklám -

A győzelem – tíz évvel az MSR első és eddigi egyetlen Rolex 24 győzelme után – egy kihívásokkal teli első szezont követően jött össze, amelyben a csapat nem tudott győzni a DPi-sorozatban.

Nagy szükségünk volt rá, nagyon nagy szükségünk volt rá” – mondta Shank a Sportscar365-nek. „Nehéz évünk volt tavaly, és ezt nem is próbáltuk tagadni. Nem akartam elrejteni az igazságot. Megpróbáltuk helyrehozni a dolgokat.

- Reklám -

A mai nap bebizonyította, hogy biztosan jó úton járunk. Hosszú év áll még előttünk, de nagyon tetszett a mai munkánk. Teljesen megkönnyebbültem.

Shank elmondta, hogy emiatt került be a csapat programjába Tom Blomqvist és az ex-Mazda ász Oliver Jarvis .

Helio és Simon (Pagenaud – a szerk.) esetében nem kell magyarázni a dolgokat. De ezt a másik két srácot megnéztem és minden arról árulkodott, hogy nagyszerűen bele fognak illeni a csapatba.

Csak kiválasztottam azokat, akikről úgy gondoltam, hogy gyakorlatilag ugyanolyan sebességűek és ugyanolyan beállítottságúak lehetnek mint a másik két versenyzőnk.

Mike Shank büszkén tekinthet csapatára
Mike Shank büszkén tekinthet csapatára Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Shank visszaemlékezett a 2012-ben diadalmaskodó csapatra, melynek tagja volt a néha Justin Wilson is.

Az a nap igazán különleges volt John Pew-val, Ozz Negri-vel, AJ Allmendingerrel és Justin Wilsonnal. Justint 2015-ben Poconóban veszítettük el. Én valahogy erre gondolok először. Nem tudom, csak arra gondolok, és arra, ami ott történt” – magyarázta a Meyer Shank Racing társdulajdonosa.

Természetesen Mike Shank nem ment el szó nélkül csapata, és tulajdonostársa mellett sem.

Nagyon hálás vagyok azért, hogy annyi nagyszerű ember vesz körül engem. A feleségem és én mindent kockára tettünk. Azzal kezdődött, hogy Jim France átkarolt engem, és soha nem engedett el. Aztán találkoztam Jim [Meyerrel] körülbelül négy évvel ezelőtt, és az életem sokkal rosszabb lett!” – mondta humorosan az immáron kétszeres győztes tulajdonos.

Ünnepelnek a versenyzők, balról jobbra: Oliver Jarvis, Helio Castroneves, Tom Blomqvist, Simon Pagenaud
Ünnepelnek a versenyzők, balról jobbra: Oliver Jarvis, Helio Castroneves, Tom Blomqvist, Simon Pagenaud Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Simon Pagenaud is a csapatot dícséri

Simon Pagenaud, aki első versenyén indult az MSR színeiben, dicsérte a csapat stratégáit, akik „fantasztikus” versenyt hoztak össze az irányítótoronyból.

A kivitelezés elképesztő volt” – mondta. „Mindenekelőtt a stratégia volt az első és legfontosabb. Képesek voltunk üzemanyagot spórolni és tovább menni, mint bárki más.”

A stratégák, Mike és Ryan úgy állították be magukat, hogy a végén kevesebb üzemanyagot tegyünk az autóba, hogy kevesebb időbe teljen, hogy mindenkit megelőzzünk a boxban. Pontosan ez történt.

Blomqvist, aki az utolsó órára átadta a helyét Castronevesnek, elmagyarázta, miért nem vitte az autót a kockás zászlóig.

Fantasztikus lett volna befejezni a versenyt, de már elég sokat ültem addigra az autóban. Eléggé ki voltam merülve, és az utolsó két órában már nagyon kellett vizelnem! Ez nem könnyítette meg túlságosan az életemet” – mondta Blomqvist, aki nem volt egyedül ezzel, hiszen Jordan Taylor hasonló történettel állt elő néhány nappal ezelőtt.

Helio szuper erős volt az egész versenyen. Azt hiszem, jól döntöttünk.