vasárnap, április 14, 2024

Ha szereted azt amit csinálsz, akkor menned kell tovább – Castroneves

Dátum:

Megosztás:

Helio Castroneves óriási bulit indított el azza, hogy, megszerezte második Daytonai 24 órás győzelmét, két év leforgása alatt.

- Reklám -

Castroneves azt a Wayne Taylor Racing Acurát tartotta maga mögött a végén, amellyel tavaly ilyenkor győzelmet aratott.

- Reklám -

A négyszeres Indy 500-győztes Ricky Taylor erős támadásait visszaverve három másodperccel győzött.

Az autót Tom Blomqvisttel és Oliver Jarvisszal, valamint volt és jelenlegi MSR IndyCar csapattársával, Simon Pagenaud-val osztotta meg – írja a Motorsport.com.

- Reklám -

A 46 éves veterán az NBC Sports/Peacock’s Marty Snidernek nyilatkozott: „46 évesen úgy érzem magam, mintha 22 lennék, testvér!

Teljesen elképesztő volt. Nem tudom eléggé megköszönni az AutoNationnek és a Sirius XM-nek, a Meyer Shank Racingnek és az Acurának, mert ezek a srácok adtak nekem egy nagyszerű autót. Nagyszerű autó, nagyszerű csapattársak Simon, Tom, Oliver, ők a testvéreim!

A végén Ricky… Ó, ember, viccelődtem vele: »Ricky, sok mindent megtanítottam neked az Acuránál töltött három év alatt, de nem mindent: Valamit még mindig a tarsolyomban kell tartanom!«”

A kemény munka meghozta gyümölcsét

Hihetetlen munka volt ez mindenkitől, soha nem gondoltam volna, hogy Daytonában a kerítésen fogok felmászni, és ma megvalósítottam ezt az álmomat, ember. Ez egyszerűen hihetetlen volt.

Helio Castroneves, Daytonai 24 órás győztes 2022-ben, szokásos kerítésmászásos ünneplése
Helio Castroneves, Daytonai 24 órás győztese 2022-ben, szokásos kerítésmászásos ünneplése Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Castroneves az utolsó órára ült be az autóba, mint elmondta saját kérésére:”Tegyen be, edző! Tegyen be, edző! Mindenki kivette a részét a mai sikerből.

Snider kérdésére, hogy mit jelentett számára, hogy kilenc hónapon belül Daytonában és Indyben is felkapaszkodhatott a dobogóra, Castroneves így válaszolt: „Ez hihetetlen, hihetetlen…

De nézd, ha szenvedélyes vagy, és szereted, amit csinálsz, akkor csak folytatni kell. Nincs okod arra, hogy folyton a külső hangokra figyelj” – mondja a brazil ász, arra utalva, hogy sokan már a visszavonulását várják.

Szóval amíg folytatom, addig nincs semmi gondom. Motivált vagyok, izgatott vagyok, el akarom érni az álmomat, és folytatni akarom. És ma még egy dolgot kihúzhattam a bakancslistámról.

A Meyer Shank Racing számára érzelmes nap volt ez a diadal hiszen, 10 évvel ezelőtt arattak legutóbb győzelmet.

Akkor a néhai Justin Wilson, AJ Allmendinger, Ozz Negri és John Pew győzött a csapat színeiben.