szombat, április 20, 2024

Az Acura ütközésével ért véget a GTP teszt Road Atlantán

Dátum:

Megosztás:

Öt LMDh autó tesztelt a szezonzárót követően a jövőre induló GTP kategória tesztje. Egy BMW mellett két Acura és két Cadillac volt a pályán.

- Reklám -
BMW M Hybrid V8 LMDh, IMSA GTP
Fotó: Michael L. Levitt/LAT Images/ Courtesy of IMSA

Az eddigi legnagyobb közös tesztre a BMW egy korábbi, Watkins Glenben elszenvedett ütközés miatt később érkezett a Rahal Letterman Lanigan Racing autója, míg a Porsche inkább Sebringbe utazott, az Acura pedig két ütközés után korábban kényszerült otthagyni a gyakorlást.

- Reklám -

A bajoroknál Connor de Phillippi, Augusto Farfus, Nick Yelloly és Marco Wittmann vezetett. A Cadillac esetében Pipo Derani és Alexander Sims (az Action Express Racing két állandó IMSA pilótája), illetve Sébastien Bourdais és Richard Westbrook (utóbbi a WEC-ben szerepel majd jövőre) ült autóba.

Cadillac V-LMDh, IMSA GTP
Fotó: Michael L. Levitt/LAT Images/ Courtesy of IMSA

Az Acura sem okozott meglepetést, a már bejelentett IMSA pilóták mellett Matt McMurry, az autó fejlesztője állt rendelkezésükre.

- Reklám -

A pilóták egyetértően három dolgot emeltek ki a DPi-hez képest: több erő, kevesebb leszorítóerő és más szemszög.

Főleg a japán márka ütközött igazán nehézségekbe, mindkét autónál akadtak gondok. Először, is az alkatrészek késése miatt csak megcsúszva kezdték el a körözést, majd a friss IMSA bajnok Blomqvist csúszott ki a pályáról a hátsó felfüggesztés hibája miatt.

A rá következő – keddi – napon pedig Matt McMurry pördült meg, amit követően a japánok inkább az alkatrészek megóvására hivatkozva elálltak a további szerepléstől.

Acura ARX-06 LMDh, IMSA GTP
Fotó: Michael L. Levitt/LAT Images/ Courtesy of IMSA