back to top
péntek, június 21, 2024

A McLaren pilóta, aki két címet szerzett egy hétvégén, két külön kontinensen

Dátum:

Megosztás:

Brendan Iribe hihetetlen dolgot hajtott végre az előző hétvégén: az amerikai McLaren versenyző két versenyen, két kontinensen állt rajthoz, és lett bajnok mindkétszer.

- Reklám -

Az Inception Racing pilótája rögtön a Petit Le Mans elején letöltötte a kötelező két és fél óráját, majd magánrepülőre ült, hogy az éjszaka alatt Barcelonába utazzon. Szerencsére az Ian hurrikán nem terelte el terveit, így is jöhetett létre ez a bravúr.

- Reklám -

Csapattársai, Jordan Pepper és Sebastian Priaulx a kategória második helyére hozták be a McLarent, így a legénység ezzel megnyerte az Endurance Cupot.

Addig Iribe Barcelonában rajhoz állt a GT World Challenge Europe utolsó hétvégéjén, akkor az Arany kategóriában volt érdekelt. A kétórás verseny közel felénél vették át a vezetést, de egy defekt miatt visszaestek a hetedik helyre, ami így is elég volt a bajnoki címhez.

- Reklám -

Frederik Schandorff és Ollie Millroy volt a „ludas” az utóbbi McLaren 720S GT3-as autó sikerében, őket is illette a dicsőség.

„Hihetetlen szezon volt, így, hogy az Atlanti-óceán két felén vezethettem, a végén egy ilyen dupla hétvégével. Az adrenalin szempontjából hullámvasút volt, rengeteg érzelemmel és csapatmunkával.

Két címet szerezni 24 órán belül egy igazi álom az egész csapatnak. Őrülten büszke és hálás vagyok mindenkinek az Optimumtól [testvércsapat] és a McLarentől.

Köszönöm a pilótáknak is: Jordannak, Sebastiannak, Frederiknek és főleg Ollie-nak. Ő nemcsak az edzőm volt, hanem az egyik címet is feláldozta értem, hiszen csak egyikünk mehetett mindkét helyen. Micsoda hétvége, és micsoda autó! A McLaren 720S GT3 egy igazi rakéta!” örvendezett Iribe.