hétfő, március 4, 2024

Ez döntött a Petit Le Mans győzelméről

Dátum:

Megosztás:

Tom Blomqvist, a nyertes csapat utolsó embere felfedte, mi jelentette különbséget a Petit Le Mans kaotikus fináléjában köztük és a bajnoki rivális között.

- Reklám -

A két Ganassi ütközése körül-belül 1 órával a verseny vége előtt történt. A Wayne Taylor Racing addig magabiztos vezetése hirtelen semmivé lett a sárga zászló alatt, a kiállási lehetőség pedig a stratégiai különbségeket is kiegyenlítette.

- Reklám -

Vagyis legalábbis úgy tűnt. Blomqvist ugyanis addig üzemanyagot spórolva sokkal kevesebb idő alatt tudott a tankolni a kiállás során. Így a Meyer Shank Racing autója át tudta ugrani a versenyben addig vezető vetélytársakat.

Innen a lekörözöttek sűrűjén keresztül Blomqvist el tudott szökni, míg az üldözésben Filipe Albuquerque egy GT autóval ütközve boxba kényszerült.

- Reklám -

„Soha nem kényszerültem még olyan mélyre ásni magamban, mint most. Nagyon motivált voltam aziránt, hogy nyerjünk ezen a hétvégén.” meséli Blomqvist.

„Nem tudom eléggé megköszönni a csapatnak a kemény munkát, amit egész évben végeztek. A bajnoki esély nem jött könnyen, a srácok és csajok nem adták fel, mi pedig a végén lehoztuk az eredményt.

Az autó nagyon jó volt, hamar ki tudtam autózni az előnyt. Kicsit bátrabb voltam a forgalomban, erre volt szükség. Tudtuk, hogy Filipe gyors lesz, nekem is ezt kellett tennem. Bár a szezon során nem minden alakult kedvezően, ennek végeredményben így kellett lennie.

Nem éreztem magam így autóban sok-sok ideje. Volt valami, amit el kellett érnünk, én pedig teljesen irányítani tudtam a gépet. Most meg tudtam tenni azt a bizonyos utolsó lépést is.”

Nem elég azonban az összhang, volt egy másik szempont, ami végül a különbséget jelentette a Petit Le Mans – és a bajnokság – első és második helye között.

„Egy elég merész számot kellett elérnünk az üzemanyaggal. Tudtuk, hogy ez az egyetlen esélyünk. A sárga épp jókor jött, és kevesebbet kellett visszatölteni. Át tudtuk ugrani, aztán nyomtuk neki, semmi nem maradt benne.”