back to top
csütörtök, május 30, 2024

DTM klasszisokkal erősít a BMW a Daytonai 24 órásra

Dátum:

Megosztás:

Két fantasztikus DTM versenyző csatlakozik a BMW LMDh programjához, mely 2023-ban, a Daytonai 24 óráson kezdődik.

- Reklám -

Marco Wittmann és Sheldon van der Linde csatlakozik a BMW M Team RLL IMSA GTP programjához a WeatherTech SportsCar Championship szezonnyitó két endurance futamán.

- Reklám -

Wittmann és van der Linde a januári Daytonai 24 óráson és a márciusi 12 órás Sebringi versenyen vesz részt a két autóval induló BMW csapat tagjaként, ahol már korábban bejelentették Connor De Phillippi, Augusto Farfus, Philipp Eng és Nick Yelloly részvételét.

Ezen felül a tervek szerint Colton Herta is a csapat versenyzője lesz Daytonában.

- Reklám -

Sheldon van der Linde óriási csatában van a DTM 2022-es bajnoki címéért, és lehet, hogy ezen cikk megjelenésének pillanatában már az is.

Amerikában versenyezni mindig nagyon különleges” – mondta van der Linde. „Büszke vagyok arra, hogy jövőre a program része lehetek.”

Daytona egy fantasztikus verseny, hihetetlen történelemmel. Alig várom, hogy ott szerepelhessek a BMW M Team RLL színeiben, immár másodszor egymás után. Az a tény, hogy ezúttal az abszolút győzelem lesz a célunk, még izgalmasabbá teszi a daytonai és a sebringi versenyeket.”

Bár Marco Wittman idei DTM szezonja nem alakul valami rózsásan, de már kétszer bajnoki második volt a márka színeiben. Ráadásul hozzá kell tenni, hogy Wittman volt a BMW prototípus fő fejlesztő versenyzője.

Nagyon várom már, hogy a következő szezonban ismét az IMSA sorozatban versenyezhessek, és hogy olyan klasszikusokon vehessek részt, mint a Daytona 24 órás és a Sebringi 12 órás verseny” – jelentette ki Wittmann.

Néhány napot már teszteltem a BMW M Hybrid V8-assal, és nagyon örülök, hogy egy ilyen projekt részese lehetek.

Az autónak rengeteg leszorítóereje van, nagy teljesítménye, nincsenek olyan vezetői segédeszközök, mint az ABS, egyszóval egy igazi prototípus.

A 2023-as Daytonai 24 órás versenyt Január 28-án és 29-én rendezik.