szombat, február 24, 2024

Dixon az 52. győzelméről: hihetetlen, hogy beértem Mario Andrettit

Dátum:

Megosztás:

A torontói futam győztese, Scott Dixon szerint hihetetlen érzés, hogy most már ugyanannyi győzelme van az IndyCarban, mint a legendás Mario Andrettinek.

- Reklám -

A Jégember az első sorból indulhatott a versenyen Colton Herta mellől, és már az első etap során megtörtént közöttük a helycsere. A Chip Ganassi Racing 9-es autója egy körrel korábban állt friss kerekekért és tankolásra, mint az andrettis. Ugyan Herta vissza tudott jönni Dixon elé a kiállását követően, az új-zélandi veterán szinte azonnal el is tudta venni az amerikai fiatal első helyét.

- Reklám -

Dixon ezt követően végig kézben tudta tartani a futamot, nem engedte közel magához Hertát. Így végül ő láthatta meg elsőként a kockás zászlót, pályafutása során 52. alkalommal. Ezzel pedig nem csupán Mario Andrettit érte be a futamgyőzelmek tekintetében, hanem egy, a saját maga által tartott rekordot is tovább tudott növelni. Az hatszoros IndyCar bajnoknak ezzel az idei már a 20. olyan szezonja, ahol legalább meg tudott nyerni egy versenyt, amivel egyedülállónak számít a tengerentúli sorozatban.

Hihetetlen érzés, hogy utolértem Mariót (Andretti).nyilatkozta Dixon, aki a jövő héten ünnepli majd a 42. születésnapját. – Örülök, hogy ő, és AJ Foyt is itt vannak velünk még a boxutcában, és így együtt tudok lenni alkalmanként mindkettőjükkel. Elképesztő, hogy én is részese lehetek ennek a csoportnak.

- Reklám -

Mario Andretti egy Twitter posztban gratulált Dixonnak a győzelmét követően:

„Hatalmas gratuláció a barátomnak, Scott Dixonnak, amiért elérte az 52. győzelmét és ez nem csak neki szól, hanem a csapatának is, mert ezt senki nem csinálja egyedül. Szép munka, remélem ez csak egy lépés volt a még továbbra is folytatódó karriered során.”

A Jégember ezzel a győzelmével már csak 44 ponttal van lemaradva az összetettet továbbra is vezető csapattársával, Marcus Ericssonnal szemben.