péntek, április 19, 2024

A JDC-Miller Motorsports az új Porsche 963-at választotta

Dátum:

Megosztás:

A minnesotai székhelyű JDC-Miller Motorsports lett az első ügyfélcsapat, amely megvásárolta a Porsche egyik új, 2023-ra tervezett 963 GTP autóját, hogy az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben versenyezzen.

- Reklám -

A csapat, amely a Cadillac DPi-V.R privát versenyautójával 2021-ben megnyerte a Sebringi 12 órás IMSA versenyt, teljes körű technikai támogatást kap a Porschétól a 4,6 literes, duplaturbós V8-as hibrid prototípussal együtt. Az ügyfélcsapatok mellett a Porsche a következő szezonban egy pár gyári 963-assal is rajthoz áll majd, mivel a GTP kategória előre láthatólag igen népe lesz az Acura, a BMW és a Cadillac gyári nevezéseivel együtt. A Lamborghini lesz az ötödik gyári GTP-résztvevő, ám ők csak 2024-ben érkeznek.

- Reklám -

Mindkét fél elégedett az új partnerséggel

Nagyon izgatottak vagyunk a Porschéval való új partnerség miatt” – mondta John Church a csapat elnök-vezérigazgatója.

Egy olyan ikonikus márkához kapcsolódni, mint a Porsche és az ő hihetetlen örökségük a versenyzésben, egyszerűen nagyon különleges. Rengeteg munka előzte meg ezt, és határozottan úgy érezzük, hogy a lehető legjobb partnert találtuk meg a jövőre nézve, és alig várjuk, hogy tovább gyarapítsuk a Porsche hihetetlen sikereit, amelyeket az IMSA-ban már elért.

- Reklám -

Volker Holzmeyer, a Porsche Motorsport North America elnök-vezérigazgatója büszke arra, hogy a JDC csatlakozik az észak-amerikai ügyfélcsapatok hosszú sorához.

Nagyon különleges nap ez a Porsche Motorsport, különösen a PMNA számára, hogy bejelenthetjük az első ügyfél Porsche 963-asunkat az IMSA-ban” – mondta Holzmeyer.

Az, hogy egy olyan bevált, bajnoki pedigrével rendelkező csapatról beszélhetünk, mint a JDC-Miller MotorSports, különösen örömteli. Noha ez lesz az első együttmüködésünk a JDC-Millerrel, az eddigi eredményeik, a részletekre való odafigyelésük, valamint a lelkesedésük máris megerősítette, hogy ez egy sikeres kapcsolat lesz. Alig várjuk a 2023-as évet, amikor együtt küzdhetünk az összetett győzelmekért.

A Porsche-val való elköteleződés a JDC-Miller számára az 1994-es megalakulása óta a legnagyobb lépés.

Nagyon keményen dolgoztunk, hogy idáig eljussunk, és nem is lehetnék büszkébb partneremre, John Churchre és mindenkire a csapatunkban és a cégünkben, beleértve a partnereinket is, akik hozzájárultak a sikerünkhöz.” – mondta John Miller csapattulajdonos.

Nagyon izgalmas idők ezek a csapatunk számára, de úgy gondolom, hogy a múltban és a most zajló szezonban is bizonyítottuk, hogy készen állunk erre az új fejezetre és kihívásra olyan támogatással és partnerekkel, mint a Porsche.