vasárnap, április 14, 2024

Az Acura partnerei nem terveznek Le Mans-t jövőre

Dátum:

Megosztás:

Az Acura amerikai csapatai közül sem a Wayne Taylor, sem a Meyer Shank Racing nem fog átruccanni Le Mans-ba 2023-ban.

- Reklám -

Bár az IMSA GTP szinte mindegyik gyártója érdeklődik a francia verseny iránt, jövőre csak a Porsche és a Cadillac jelezte komolyabb szándékát, hogy átutaznának az óceánon.

- Reklám -

A csapatok és a gyártó közötti közös megegyezés alapján az Acura már biztos nem csatlakozik hozzájuk. Legalábbis jövőre. 2024-ben majd a Honda döntésétől függően változhat a helyzet.

A Sportcar365-nak a japánok egyik szóvivője kijelentette, a 2023-es indulás sosem volt terv, és az utána esedékes hasonló törekvésekhez Japánból jön majd – vagy nem – az engedély.

- Reklám -

Az elmúlt héten az Acura mellett a Cadillac és a BMW is újabb grafikákat tett közzé az LMDh szabályok szerint épített autókról. Eddig azonban egyik esetben sem jelent meg kép, ami a már megépített autót ábrázolta volna.

Taylor szerint július-augusztusban kezdik majd meg a tesztelést, és az idő szűkössége miatt a többi márka sem várhat sokkal tovább.

Az IMSA mezőnyéből eddig egyedül a Porsche járatta be az autóját. Ők elég sokat mentek már a Team Penskével az elmúlt időszakban.