back to top
péntek, június 21, 2024

Továbbra is sínen van a BMW LMDh programja

Dátum:

Megosztás:

A BMW M Motorsport új főnöke, Andreas Roos jó hírekkel szolgált a BMW M Motorsport LMDh programjával kapcsolatban.

- Reklám -

Roos elmondta, hogy bár „nagyon szoros” ütemterv szerint dolgoztak, nem tapasztaltak késedelmet a BMW M LMDh fejlesztése során, amely továbbra is a nyári bemutatás ütemtervének megfelelően halad.

- Reklám -

Ezt egy kiterjedt tesztprogram követné, kezdetben Európában, majd a hangsúlyt az Egyesült Államokra helyeznék át, mielőtt az autó debütálna a jövő évi Daytonai 24 órás versenyen.

A BMW számára meglehetősen későn született meg a döntés a projektről” – magyarázta Roos. „Az biztos, hogy nagyon szoros az időbeosztásunk.

- Reklám -

Jelenleg az ütemterv szerint haladunk; minden a tervek szerint halad, de még mindig rengeteg munka vár ránk.

A célunk az, hogy a Dallarával együtt elkészüljön az autó, amit megépítünk, és aztán az év közepén szeretnénk pályára küldeni” jelentette ki a BMW M Motorsport főnöke.

Európában kezdjük majd a tesztelést, és mivel 2023-ra koncentrálunk az IMSA-ban, biztosan sokat fogunk az Egyesült Államokban is tesztelni.

Az amerikai pályák határozottan különböznek az európai pályáktól, ezért is fogunk arra koncentrálni, hogy a Rahal Letterman Lanigan Racinggel együtt sok tesztet végezzünk itt.

Intenzív lesz, de azt hiszem, mindenki alig várja, hogy először láthassa élőben pályára gurulni az autót.

A BMW M Motorsport fejese elmondta, hogy „jól kezelték” az ellátási lánc problémáit, amelyek az elmúlt hónapokban szinte minden gyártót és beszállítót érintettek az iparágban.