back to top
vasárnap, május 19, 2024

Herta ugrik be a megsérülő Pastrana helyére az amerikai ROC-csapatba

Dátum:

Megosztás:

Travis Pastrana nemrég balesetet szenvedett, emiatt pedig a ROC-ot, vagyis a Race of Championst is kihagyni kényszerül. Helyettese Colton Herta lesz.

- Reklám -

Colton Herta nemrég pont arról beszélt, hogy 21 éves korára gyakorlatilag mindenféle versenyautótípust kipróbált már. Most adódott előtte egy váratlan lehetőség, miután Travis Pastrana megsérült. Herta az IndyCar történetének legfiatalab futamgyőzteseként indul egyéniben és lesz a (most már) szintén IndyCar-versenyző Jimmie Johnson csapattársa.

- Reklám -

Johnson mellett eredetileg Travis Pastrana lett volna az amerikai ROC-csapat másik tagja. Pastrana azonban a napokban egy bázisugrás során szenvedett el többféle sérülést, emiatt kényszerül parkolópályára.

A ROC során több mint 20 egyéni versenyző indul majd, a csapatgyőzelemért pedig tíz ország legjobb versenyzői küzdenek. A legismertebb versenyzők közül például ott lesz Németország színeiben a négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel és Mick Schumacher. Tom Kristensen is harcba indul a győzelemért, a Le Mans-legenda mellett pedig Finnország hírnevét például Mika Häkkinen és Valtteri Bottas öregbíti.

- Reklám -

A havas-jeges Race of Championsre Svédországban kerül sor. A ROC-ot február 5-6 között rendezik.

Colton Herta jelenleg az IMSA-szezonnyitó daytonai 24 órásra készül, és életében először prototípusban versenyezhet az LMP2-ben. Herta egy szinte szín-IndyCar csapat tagja Devlin deFrancesco, Pato O’Ward és Eric Lux mellett a DragonSpeed 81-es rajtszámú Oreca 07-esében. Herta 21 éves korára hatszor nyert már IndyCar-futamot, emellett pedig a daytonai 24 óráson is végzett már kategóriája élén.