back to top
vasárnap, június 16, 2024

Mindenben megkönnyítette csapata Robert Wickens visszatérését

Dátum:

Megosztás:

Robert Wickens a Michelin Pilot Challenge mezőnyében tért vissza a versenyzéshez súlyos gerincsérüléssel járó IndyCar-balesete után. Mondhatni simán ment.

- Reklám -

Robert Wickens hamarosan ismét éles versenykörülmények között küzdhet a lehető legjobb eredményért a Bryan Herta Autosport Hyundai TCR-jében. A külön Wickens számára kézivezérlésűvé (is) tett autóban a kanadainak több dolgot is meg kellett szoknia. A tényleges szezonnyitó hétvége előtt ugyanis csak a korábbi generációs Veloster TCR-t tesztelte, ami azért némileg más autó.

- Reklám -

Wickens elmondta, csapata nagyon olajozottan működik, így istenigazából nehéz dolga szerencséjére nem volt. „A legnagyobb dolog az a rendszer, amit a Bryan Herta Autosport kiépített és fejlesztgetett az évek során. Ettől minden nagyon megbízhatóan működik. Nem kellett amiatt aggódnunk, hogy nem lehetünk majd eleget a pályán, mert mondjuk valami elromlik” – fogalmazott. „Minden rögtön működött, így pedig tudtam magamra koncentrálni. Fel tudtam venni a sebességet, és kilogikázni, mi hogyan működhet a leghatékonyabban.

Wickens valószínűleg főnöke agyára ment. „Folyamatosan beszéltünk a versenymérnökömmel, Mark Wilkinsszel. Rengeteg kérdést zúdítottam rá. Nagyon türelmes volt, mert látta, hogy tanulni akarok. Most nagyjából 70 százalékos állapotban érzem magam azzal kapcsolatban, ahol meg egyébként lenni szeretnék. Az összes edzésidőt tekintve öt óra akár soknak is tűnhet, hogy belerázódjunk. De mindjárt nem annyi ez, ha belegondolunk, hogy az autót meg is kell osztani. Nekem ez az első ilyen alkalom. Aztán a piros zászlók, meg ilyen-olyan előre nem látható események miatt hirtelen ott tartunk, hogy maradt öt-tíz körünk egy adott szakasz során.

- Reklám -

Wickens különleges igényei miatt a csapattárs Michael Johnson is ugyanazt a kézivezérlést használja. „Ezt már télen kitaláltuk. Kipróbáltunk több félét, neki ehhez csak alkalmazkodnia kell, nekem viszont teljesen új. Jó kis előrelépésnek gondolom ezt ahhoz képest, amit eddig használtunk.

A Michelin Pilot Challenge szezonnyitóját, a mezőnyben Robert Wickensszel, magyar idő szerint ma este rendezik.