back to top
csütörtök, július 25, 2024

Kiválóan felkészültek Daytonára a Lamborghini gyári versenyzői

Dátum:

Megosztás:

Nyerték a GTD Pro kvalifikációs versenyét múlt hétvégén, most a Lamborghini versenyzői, Bortolotti és Caldarelli úgy érzi, készen állnak a daytonai 24 órásra.

- Reklám -

Soha nem szerepelt még a TR3 Racing a legnagyobb IMSA-versenyen, a daytonai 24 óráson, és még így is kategóriaelső rajthelyről kezdhetik meg a versenyt a Lamborghini gyári versenyzőinek jóvoltából.

- Reklám -

Mirko Bortolotti elégedett is volt a felkészüléssel. „Fontos volt a (kvalifikációs) verseny, hiszen ez egy vadonatúj csapat. Először csinálják meg ezt a versenyt. Át kellett rágni minden procedúrát, kellett csinálni egy bokszkiállást… Úgy érzem, sikerült megfelelően felkészülni.

Bortolotti és Andrea Caldarelli csapattársai a Lamborghini Huracánban Marco Mapelli és Rolf Ineichen lesznek. Az olasz gyártó korábban a GTD kategória háromszoros címvédője volt, most léptek fel az újonnan létrejött GTD Próba a GT3-as autóval.

- Reklám -

Fontos volt (ez a döntés)” – mondja Bortolotti. „Nagyszerű a topkategóriában lenni. Láttuk, mi történt az átalakításokat tekintve. Lett egy sokkal nagyobb GTD-mezőny, kettészedve GTD-re és Próra. Jó, hogy itt lehetünk. Illetve egy olyan gyárnak, mint a Lamborghini, itt is kell lennie. Nagyon nagy munka van abban, hogy ez megvalósult. Hálás vagyok, hogy ezt sikerült a tél folyamán összehozni.

Caldarelli még a Paul Miller Racing Lamborghinijében nyert Daytonát 2020-ban. „Már a régi GTD-mezőnyben is nagyon erős felállásokat láthattunk. És egyáltalán nem a kategória elnevezése miatt. Régen ez a kategória-koncepcióról szólt, benne különféleképp összemixelt versenyzőkkel. És így is rengeteg gyári versenyző volt a mezőnyben. A GTD Pro óriási presztízs, hiszen összeállíthatunk kizárólag profikból álló csapatokat.

A Paul Miller Racing idén BMW-kre váltott, így a Lamborghini és a TR3 Racing sokkal szorosabb munkakapcsolatban tud együtt dolgozni.