back to top
csütörtök, május 30, 2024

Véresre verte egymást két rivális a hétvégi NASCAR-futamot követően

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Truck Series ismét izgalmas momentummal szolgált, ezúttal azonban a pályán kívül történt a balhé.

Az utolsó körben jött a fordulat, a hármas csatát egy merész manőver döntötte el! (videó)

- Reklám -

- Reklám -

Történt ugyanis, hogy a rájátszásból már kiesett Matt Crafton és a bajnoki címben még igenis érdekelt Nick Sanchez összetalálkoztak a pályán.

Az év legjobb újoncának is számító Sanchez vezette is a versenyt, majd egy büntetés miatt a mezőny végére került. Később egy elég agresszív manőverrel középen probalt elmenni egyszerre két vetélytársa mellett is, aminek az lett a következménye, hogy összeértek, és egyikük (Crafton) kiesett a versenyből.

- Reklám -

A Truck Series háromszoros bajnoka ezt követően nemes egyszerűséggel otthagyta Sanchez csapata előtt járművét a boxutcában, majd meg is kereste a hetedik helyen végző riválisát, aminek verekedés lett a vége. A NASCAR vizsgálata még zajlik ezzel kapcsolatban, az eset pedig videóra is került.

Hallatszik, hogy Sanchez halálosan megfenyegette vetélytársát, utána azonban – miután kezelték a sebeit – már sokkal nyugodtabban nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

„Éppen visszasétáltam a kamionhoz, amikor éreztem, hogy valaki megérinti a vállamat, aztán valaki pofán vágott. Aljas húzás volt, de ez van. Nincs bajom a bunyóval, de ez nem volt szép. Nem is volt esélyem visszaadni. Ez is a versenyzés része.

Hallottam valamit [arról, hogy Crafton dühös lenne], de nem sokat. Ez Talladega, tiszta versenyzés. Igen, agresszív manőver volt, de tartottam az ívemet. Ilyesmi minden évben történik.” – idézi Sanchezt a motorsport.com.

Elmondása szerint lehet, hogy eltört az orra, de nem kellettek öltések a kezeléséhez. Emellett pedig visszavonta a fenyegetést, és kijelentette, Crafton kiütése helyett a győzelem lesz a célja Homesteadben, a következő versenyen.