kedd, április 23, 2024

Az utolsó körben jött a fordulat, a hármas csatát egy merész manőver döntötte el! (videó)

Dátum:

Megosztás:

Már a Truck Series versenyén is izgalmas finálét láthattunk a NASCAS idei második kansasi hétvégéjén.

- Reklám -

A NASCAR harmadligájának számító sorozatban már a rájátszás harmadik versenyére került sor, ami után kettővel csökkent a bajnokesélyesek száma.

- Reklám -

Három körrel a vége előtt a tavalyi bajnok Zane Smith és Corey Heim vezették fel a mezőny az utolsó újraindításra, mire azonban lendült az utolsó kört jelző fehér zászló, Christian Eckes – aki aznap egy kört sem vezetett – is melléjük húzódott.

- Reklám -

Heim és Smith végül csak a negyedik-ötödik helyen értek be, míg Eckes váratlan húzásával megszerezte karrierje negyedik Truck Seriesbeli győzelmét.

„Kemény menet volt, nem voltam benne biztos, hogy meg tudom nyerni” – nyilatkozta a motorsport.com-nak az utolsó pillanatban élre álló Eckes. – „Egész nap a hatodik legjobb autó volt a miénk, de amikor jött az utolsó sárga, éreztem, hogy van esélyünk. Már egy ideje nem nyertünk, így pont jól jött az időzítés.”

A csata mindhárom résztvevője továbbjutott a rájátszás következő körébe, a formájára azonban leginkább Eckes lehet a legbüszkább, ugyanis amióta a rájátszás tart, nem végzett a legjobb 3 helyen kívül.