szombat, február 24, 2024

Thorson a NASCAR nagyágyúit legyőzve Chili Bowl bajnok

Dátum:

Megosztás:

Tanner Thorson hatalmas csatában legyőzte a háromszoros bajnok Christopher Bellt, és megnyerte a 36. Chili Bowl Nationals versenyt.

- Reklám -

Bell az 55 körből 36-ot vezetett a 71W számú Keith Kunz Motorsports Toyota versenyautóval. Thorson folyamatos nyomása azonban kifizetődött, és a 37. körben az 1-es és 2-es kanyarban megelőzte őt.

- Reklám -

Thorsont a végéig próbálta visszaelőzni Bell, azonban sikerült tartania a különbséget a fiatal amerikainak, és végül közel 6 tizeddel riválisa előtt ért célba.

Éreztem, hogy lépnem kell. A rádión mondták, hogy hány kör van hátra, és tudtam, hogy meg kell törnöm valahogy Bell lendületét” – mondta a boldog győztes.

- Reklám -

Tudtam, hogy el kell indulnom előre. Hátulról Buddy (Kofoid) ott volt, és egy kicsit nyomást gyakorolt rám. Úgy tűnt, hogy az autóm egyre jobb és jobb lesz a futam során.

A pole-ból induló háromszoros Chili Bowl bajnok, és jelenleg a NASCAR Cup Seriesben versenyző Christopher Bell csalódottan nyilatkozott második helye után.

Úgy érzem ma azért veszítettem el a versenyt, mert Tanner (Thorson) jobb íveket választott a verseny során. Nagyon stresszes verseny volt, főleg amikor a lekörözötteket utolértük, és csak próbáltam türelmes lenni.

Egyre több tapadást veszítettem, és végül Tanner megelőzött” – tette hozzá Bell.

A dobogó harmadik fokára Rico Abreu állhatott fel. Kyle Larson egy nagy hiba után végül csak a hatodik lett, Ricky Stenhouse Jr. pedig a kilencedik.

A versenyen történelmet írt a mindössze 18 éves Kaylee Bryson, aki első női versenyzőként jutott el a szombat esti főversenyre, ahol végül a 18. helyen végzett.