vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARThorson a NASCAR nagyágyúit legyőzve Chili Bowl bajnok

Thorson a NASCAR nagyágyúit legyőzve Chili Bowl bajnok

- Hirdetés -

Tanner Thorson hatalmas csatában legyőzte a háromszoros bajnok Christopher Bellt, és megnyerte a 36. Chili Bowl Nationals versenyt.

Bell az 55 körből 36-ot vezetett a 71W számú Keith Kunz Motorsports Toyota versenyautóval. Thorson folyamatos nyomása azonban kifizetődött, és a 37. körben az 1-es és 2-es kanyarban megelőzte őt.

- Hirdetés -

Thorsont a végéig próbálta visszaelőzni Bell, azonban sikerült tartania a különbséget a fiatal amerikainak, és végül közel 6 tizeddel riválisa előtt ért célba.

Éreztem, hogy lépnem kell. A rádión mondták, hogy hány kör van hátra, és tudtam, hogy meg kell törnöm valahogy Bell lendületét” – mondta a boldog győztes.

- Hirdetés -

Tudtam, hogy el kell indulnom előre. Hátulról Buddy (Kofoid) ott volt, és egy kicsit nyomást gyakorolt rám. Úgy tűnt, hogy az autóm egyre jobb és jobb lesz a futam során.

A pole-ból induló háromszoros Chili Bowl bajnok, és jelenleg a NASCAR Cup Seriesben versenyző Christopher Bell csalódottan nyilatkozott második helye után.

Úgy érzem ma azért veszítettem el a versenyt, mert Tanner (Thorson) jobb íveket választott a verseny során. Nagyon stresszes verseny volt, főleg amikor a lekörözötteket utolértük, és csak próbáltam türelmes lenni.

Egyre több tapadást veszítettem, és végül Tanner megelőzött” – tette hozzá Bell.

A dobogó harmadik fokára Rico Abreu állhatott fel. Kyle Larson egy nagy hiba után végül csak a hatodik lett, Ricky Stenhouse Jr. pedig a kilencedik.

A versenyen történelmet írt a mindössze 18 éves Kaylee Bryson, aki első női versenyzőként jutott el a szombat esti főversenyre, ahol végül a 18. helyen végzett.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss