back to top
péntek, június 21, 2024

Kyle Larson második lett a Chili Bowl első napján

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson második helyen végzett a hagyományosan a Chili Bowl első napján tartott meghívásos, Race of Champions versenyen.

- Reklám -

Larson címvédőként érkezett meg a Tulsai helyszínre, és az egész esemény favoritjának számít. Azonban már hétfőn kikapott, ugyanis a dirt pályás menő, Justin Grant legyőzte őt.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series 2021-es bajnoka az utolsó méterekig támadta riválisát, azonban végül alulmaradt.

Túl hamar ellőttem a puskaporomat, és lehúzódtam az alsó ívre. Talán két körrel a vége előtt a felső ívről kellett volna indítanom a támadásomat, és akkor nagyobb lendülettel érkeztem volna a célba” – mondta Larson a verseny után.

- Reklám -

A Hendrick Motorsports versenyzője ennek ellenére pozitívan várja a hét további részét, mert mint elmondta: „Nagyon gyors autónk van, sokkal jobbnak érzem, mint a teszteléseken.

A győztes Justin Grant nem igazán élvezte az utolsó köröket.

Nyolc körrel a vége előtt elvesztettem a tapadást, ezután próbálgattam a különböző íveket, hogy hol tudnék továbbra is gyors maradni.

A Race of Champions mellett természetesen selejtezőket is rendeztek a nap folyamán, az A döntőt Tanner Carrick nyerte, ő így már automatikusan bekerült a szombati főversenyre.

Carrick számára az egyetlen kellemetlen pillanat a kockás zászló után történt, amikor az 1-es kanyarban felborult.

Átmentem a célvonalon, és amikor a fékpedált akartam használni, nem történt semmi” – mondta a 20 éves Carrick. „Ekkor már túl késő volt, és a kerítésbe vágódtam.

A NASCAR Cup Series sztárjai, Alex Bowman és Chase Briscoe a 9., illetve a 11. helyen végeztek. Mindketten a szombati C futamra kvalifikálták ezzel magukat.

A teljes eredménylista itt található meg, ez pedig a nap összefoglalója: