vasárnap, május 28, 2023

Mi lesz Ryan Newman sorsa?

Date:

Share:

Ryan Newman a héten a Chili Bowl dirt pályáját koptatta, és jelenleg úgy tűnik, idén leginkább az ilyen típusú versenyeken találkozhatunk majd vele.

- Advertisement -

Newman 2021-ben a Roush Fenway versenyzője volt, azonban a csapat nem tartott igényt a szolgálataira 2022-ben, gyakorlatilag a helyére érkezett Brad Keselowski.

- Advertisement -

A 44 éves versenyző tavaly teljesítette 20. NASCAR Cup Series szezonját. 2002-ben úgy lett az év újonca, hogy legnagyobb riválisa a később 7 bajnoki címet nyerő Jimmie Johnson volt.

Karrierje során 18 futamot nyert a szériában, köztük a 2008-as Daytona 500-at. Hétszer végzett az első 10-ben az egyéni pontversenyben, ezek közül a legjobb eredménye egy második helyezés volt 2014-ben.

Ryan Newman 2020-ban egy olyan balesetet élt túl, amelyet nem sokan vészelnek át, és ráadásul nagyobb sérülések nélkül pár nap múlva kiengedték őt a kórházból.

Éppen ezért nagyon jó volt látni, hogy a 2021-es szezonban még egyszer láthatta őt a közönség versenyezni, azonban ő még nem tervezi a visszavonulást.

Határozottan úgy érzem, hogy szeretném folytatni a versenyzést” – mondta Newman a Sirius XM rádiónak.

Ezért nem volt visszavonulási buli. Nem voltak visszavonulási tervek. Nem volt »Ryan utolsó versenye« vagy bármi ilyesmi, mert nem ez volt a szándék.

Elmondta, hogy idén tervei között szerepel néhány rövidpályás dirt verseny, azonban ezen kívül jelenleg nincsenek más versenyek a naptárjában.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.