kedd, június 6, 2023

Nagyszerű versenyzéssel Christopher Bell is a döntőben – VIDEÓ

Date:

Share:

A NASCAR Cup Series versenyzője, Christopher Bell drámai győzelmet aratott a 36. Chili Bowl Nationals csütörtöki, őrült éjszakáján.

- Advertisement -

A 27 éves versenyző a 30 körös verseny egésze alatt üldözte riválisát, Tanner Thorsont.

- Advertisement -

Miután a pálya állapota többféle vonalvezetést tett lehetővé, és a sok incidens miatt számos újraindítás történt, ezért végig kiélezett volt a harc.

Bell végül az 1-es kanyarba érve felcsúszott Thorson elé, hogy öt körrel a vége előtt átvegye a vezetést.

Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak, végül két körrel a vége előtt Thorson feladta, így Christopher Bell nyert.

Thorson nagyon jó munkát végzett az újraindításoknál, az egész versenyen próbáltam jobban időzíteni az újraindulásaimat” – mondta Bell, a háromszoros Chili Bowl-bajnok.

Nagyon jól időzítettem az utolsó újraindításomat. Aztán megpattantam a bukkanón, és az eleje a levegőbe emelkedett, nem tudtam kormányozni, és majdnem összeütköztem egy másik autóval, szóval ez nem volt ideális. Szóval azon a ponton már csak az alsó részre szorultam, és megpróbáltam olyan jól menni, ahogy csak tudtam.

Ezzel az eredménnyel Bell hét egymást követő előfutamgyőzelmet szerzett, összességében pedig a nyolcadikat.

Bell az eredménynek köszönhetően ott lesz a szombati A döntőben, ahol már ott van nagy rivális Kyle Larson is.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.