csütörtök, február 22, 2024

Ki lesz a következő Räikkönen? Már ezen gondolkozik a Trackhouse főnöke

Dátum:

Megosztás:

Lehet, hogy Watkins Glen lesz az egyetlen fellépése a Trackhouse Racing PROJECT91-nek idén, de Justin Marks már a program jövőjét tervezgeti.

- Reklám -

A projekt lényege, hogy a NASCAR-versenyzés iránt érdeklődő nemzetközi elit versenyzőknek legyen lehetőségük arra, hogy a sportág legmagasabb szintjén versenyezzenek.

- Reklám -

Marks korábban Kimi Raikkönen meggyőzése érdekében még Svájcba is elrepült annak érdekében, hogy a 2007-es Forma-1-es világbajnok legyen az első versenyzője ennek a programnak.

Ez az álom létre is jött, hiszen a finn versenyző vasárnap debütál a Cup Seriesben a Trackhouse Racing 91-es autójában.

- Reklám -

Úgy gondolom, hogy ahogy haladunk majd előre a PROJECT91 fejlődésével, az épített pályák lesznek ideálisak arra, hogy olyan srácokat idehozzunk, mint Kimi” – mondta Marks.

Szerintem gyorsabb a tanulási folyamat, és sokkal jobban fel tudják venni a tempót, mint az oválokon.

Végső soron a PROJECT91 egy olyan program, amely a szezon során az összes épített pályán működhet, és potenciálisan néhány más fontos eseményen is, mint a Daytona 500 vagy a Coca-Cola 600.

A Trackhouse főnöke ugyanakkor nem veti el azt a gondolatot sem, hogy a teljes szezont három autóval teljesítse a csapat.

Azt hiszem, egy bizonyos ponton annyi verseny lesz beírva ennek a bizonyos harmadik nevezésnek, hogy meg kell vizsgálni, hogy valóban el kell gondolkoznunk azon, érdemes lenne-e bevetni egy harmadik, teljes munkaidős autót” – magyarázta Justin Marks.

De úgy gondolom, hogy a PROJECT91 számára ez egy hat-nyolc futamból álló program, potenciálisan jövőre és azután is.

A legfontosabb cél a Trackhouse márka megismertetése, és terjeszkedése. Úgy gondolom, hogy a tartalom és az árucikkek terén igazán egyedivé válhatunk, és nagyszerű történeteket hozhatunk létre. Szeretném, ha ez a célunk megvalósulna.

A Trackhouse Racing csak ebben a szezonban bővült két teljes munkaidős autóra, mivel Marks megvásárolta a Chip Ganassi Racing eszközeit, és ezzel egyidejűleg a rapper Pitbull személyében egy fantasztikus befektetőre, és társtulajdonosra is talált.